Els mitjans públics catalans es juguen el seu futur en la cobertura electoral” és el subtítol de l’editorial d’El País, que parteix del pressupòsit d’una suposada manipulació actual afirmada des de la capçalera principal del grup Prisa. D’aquí que el diari madrileny tituli imperativament -“TV3 ha de ser neutral“- i arrenqui el text amb una tesi molt agressiva: “Els mitjans públics catalans han faltat al deure d’imparcialitat i servei públic al qual estan obligats. TV3 i Catalunya Ràdio han estat utilitzats com a instrument de propaganda de les tesis independentistes, i la seva programació ha contribuït a una visió esbiaixada de la realitat“.

 

La desqualificació és absoluta. Des de Polònia als serveis informatius, passant pels programes infantils, tota la graella està pensada, segons El País, per impulsar objectius polítics: “la programació de TV3 busca fixar uns paràmetres d’interpretació de la realitat favorables a l’independentisme“. L’envestida inclou fins i tot la desautorització del periodista Vicent Sanchis, director de la televisió pública catalana, a qui acusen d’independentista militant: “el resultat ha quedat en evidència amb el nomenament de l’actual director de TV-3, un militant de la causa independentista en el nomenament del qual han pesat més les seves posicions ideològiques que no pas les raons professionals

 

El País recorda que la intenció inicial de Madrid era aplicar l’article 155 també contra els mitjans públics. Per això acaba amb una amenaça no gaire subtil: “Esperem una cobertura exquisidament neutral de la campanya electoral. Pel bé de la societat i pel seu propi bé, ja que d’això dependrà el seu futur“.

 

La setmana passada, TV3 va demanar als tribunals que El País rectifiqui una informació titulada “Una setmana a la bombolla de TV3“, on desqualificava el conjunt de la programació. La resposta, aparentment, és aquest editorial que qüestiona el futur dels mitjans públics de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa