El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Món i delCamp.cat conflueixen
  • CA

“L’objectiu és construir un gran projecte digital en català, capaç de competir a tots els nivells amb qualsevol altra iniciativa mediàtica, inclosos els grans grups en castellà”, explica Ramon Grau, president de Totmedia, empresa editora d’El Món. En aquest sentit, El Món assumirà la funció de gran capçalera generalista però, en paral·lel, s’hi aniran afegint d’altres diaris territorials, amb la intenció de completar el mapa comunicatiu català. “Totmedia té el periodisme local en el seu ADN, amb el Tot Sant Cugat com a mitjà de referència”, afegeix Grau.

La confluència amb delCamp.cat -fins ara dins del Grup Nació Digital- significa la suma del quart diari -en el rànquing d’OJD- amb el vuitè, amb una agregació de lectors propera als dos milions. DelCamp.cat és líder a les comarques de Tarragona i ha desenvolupat un projecte digital d’avantguarda. A partir d’ara, aquesta a col·laboració entre ambdós projectes impulsarà un grup molt competitiu, equipat amb tots els elements d’un conjunt de capçaleres adreçat al conjunt dels lectors en català. El grup també aplegarà mitjans temàtics, com DiariCasteller (que ja forma part del grup delCamp.cat), BeNegre o Via Empresa o Vadevi.cat, a més dels que puguin desenvolupar-se en el futur.

Una columna estratègica del projecte serà un nou software, desenvolupat des del grup, i orientat a l’edició digital, que entrarà en funcionament de forma imminent. Aquest gestor informàtic estarà a disposició de totes les capçaleres del grup i podrà ampliar-se als nous projectes, tant si són de nova creació com si conflueixen amb El Món en el futur.

“En qualsevol cas, es tracta d’una iniciativa empresarial al servei d’un projecte periodístic”, afirma Salvador Cot, director d’El Món. I afegeix “som un grup de mitjans compromesos amb el periodisme i amb el país, ja és hora que construïm un grup periodístic fiable i competitiu“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa