El CAC avala com TV3 va tractar la filtració de la conversa de Lluís Salvadó

Consellers critiquen que no reproduís o transcrivís la conversa

 

El ple del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha aprovat un acord pel qual considera que els informatius de TV3 van aportar “tots els elements informatius” per comprendre la filtració d’una conversa privada de l’exsecretari d’Hisenda de la Generalitat Lluís Salvadó. En aquesta conversa, Salvadó assenyalava, sobre la cerca d’una consellera d’Ensenyament, que cal triar “la que tingui les tetes més grosses”, una afirmació que va suposar les crítiques de partits polítics per masclistes, i el CAC la va analitzar d’ofici, encara que va rebre una queixa per correu electrònic.

 

L’acord ha estat aprovat amb tres vots a favor, tres en contra i el vot de qualitat del president del CAC, Roger Loppacher, així com la presentació de vots particulars, ha informat l’organisme regulador aquest dimecres en un comunicat. Segons l’acord, la informació emesa per TV3 va incloure el fet –la filtració a Antena 3 de la conversa–, les persones implicades –Salvadó i l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita–, l’objecte de la conversa, el motiu de la polèmica, les reaccions i què va passar amb l’àudio –l’àudio d’Antena 3 es va retirar abans de l’emissió dels teleinformatius–.

En el vot particular, els consellers Eva Parera, Daniel Sirera i Carme Figueras han assenyalat que TV3 no va aportar tots els elements informatius per comprendre la notícia, i han criticat que “no reproduís ni transcrivís” el contingut de la conversa. Han considerat que el resultat final no és suficientment entenedor, han retret que TV3 “ocultés” les paraules de Salvadó, i han criticat que intenti minimitzar la importància de les declaracions.

Nou comentari