El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La docusèrie de TV3 ‘Gent de mercats’ visita Sitges, Tarragona i Barcelona
  • CA

Aquest dimarts a les 23 hores s’emetl’últim capítol de “Gent de mercats”, la docusèrie de TV3 dirigida per Tana Collados que s’endinsa en mercats municipals de Catalunya per conèixer les persones que els poblen. Aquest programa comptarà amb gent del Mercat Municipal de Sitges, el Central de Tarragona i el d’Horta de Barcelona. 

El programa acompanya l’Ester i la Vinyet, mare i filla, en la seva trobada setmanal al mercat de Sitges, i amb elles aprendrà com es fa un autèntic arròs a la sitgetana. Allà es trobaran amb el Ricky, un cuiner anglès tatuat fins a les celles convençut que la galeria del producte fresc que és el mercat és el millor reclam per acostar la cuina catalana als visitants de la població. Al mercat de Sitges també hi ha una parada de venda directa de fruita i horta, la del Daniel, un excomercial que ven el que produeix els camps que conrea. El programa l’acompanyarà a Mercabarna, on hi ha la cooperativa de pagesos d’agricultura ecològica de la qual és soci per endur-se el que necessita.

Al Mercat Central de Tarragona, s’acompanyarà en Josep en les seves tres ocupacions, la de llibreter, la de venedor de pastissos al mercat i la de casteller. També s’escoltarà com sona el carilló i es coneixerà la Carmeta, una peixatera nascuda al Serrallo molt pessimista amb l’estat actual del mar.

Per últim, es visitarà el Mercat d’Horta, a Barcelona, on es coneixerà l’Eva, la florista del mercat, poc convençuda de la reforma integral que s’hi ha de fer, i el pessebrista oficial que reprodueix les parades en figuretes. Finalment, es compraran números per a una rifa que involucra tot el mercat.

El programa ha fet una quota mitjana de l’11,6% i 230.000 espectadors. El programa més vist va ser el tercer capítol, que es va emetre el 23 de desembre, va fer una quota del 17,5% i el van veure 424.000 espectadors. I pel que fa a l’índex qualitatiu del GfK té una valoració de 8.3 punts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa