Els diaris de Madrid oculten les acusacions de Villarejo sobre el 17-A

Les declaracions de l’excomissari Villarejo, que aquest dimarts va titllar els atemptats del 17-A “d’error” del CNI per fer “un ensurt a Catalunya”, ha desfermat un terratrèmol polític a Catalunya, però ha estat silenciat a la resta de l’estat espanyol. I no és que els diaris de Madrid hagin triat un altre tema per obrir la portada, sinó que ni tan sols apareix en un raconet.

El País, per exemple, segueix l’actualitat de la Covid-19 i titula: “Més de mitja Espanya té les UCI en risc molt alt” i es fa ressò de la polèmica de Garzón i les macrogranges, el conflicte al Kazakhstan. L’ABC, per la seva banda, dona protagonisme a l’avís de l’OMS, que assegura que la meitat d’Europa agafarà la Covid en les pròximes setmanes.

Portades dels diaris de Madrid

El Mundo prefereix carregar contra el govern espanyol, Pedro Sánchez, per anunciar que regularia el preu dels tests d’antígens sense tenir un pla definit. El diari d’Unió Editorial sí es fixa en Catalunya per criticar la presumpta “purga” a la cúpula dels Mossos d’Esquadra. Pel que fa a El Periódico de España, la seva portada està dedicada al fracàs del passaport Covid.

A Catalunya, les acusacions de Villarejo han tingut un més impacte, però diaris com El Periódico, que el 2017 va publicar la famosa nota on suposadament s’avisava els Mossos de l’atemptat, ha decidit no fer-ne esment i fa una portada amb majoria de temes Covid, com el pic de contagis, la recuperació del transport públic o el tancament de la investigació sobre la gestió de les residències durant la primera onada.

La Vanguardia, que obre amb la renúncia de Pedro Sánchez a reformar aquest any els delictes de sedició i rebel·lió, sí que es fa ressò de les polèmiques declaracions de l’excomissari: “Villarejo culpa el CNI del 17-A i els socis de Sánchez demanen explicacions”. L’ARA dona protagonisme a l’evolució de la sisena onada –”Les baixes laborals i els símptomes lleus col·lapsen els CAP”–, però dedica la fotografia central a Villarejo: “El CNI volia donar “un petit ensurt a Catalunya””.

Comentaris

  Ramon Gener 12, 2022 | 09:14
  Dona molt que pensar d'un pais que es fica en que en un concurs no es deixi contestar en castella i que no digui res de la implicacio del CNI en un atentat amb morts i ferits. Fastic de pais.
   Sheena Gener 12, 2022 | 10:34
   Coincideixo, però a mi, aquest silenci espanyol davant un escàndol tan gros, m'hi fa pensar.
  JordiP Gener 12, 2022 | 09:51
  Volem més proves de la indiferència, més aviat despreci, que els manaires castellans i assimilats dediquen a Catalunya, els catalans i les seves "coses"? Estaven disposats a permetre un parell de morts per tal d'acollonir els catalans i desanimar el moviment independentista. Es pot ser més canalla i potencialment assassí? I, a més, resulta que "van errar en la valoració dels resultats terroristes" del seu sicari. Aprenents de bruixot? O, com el Sanz Roldan deu ser aragonés (a jutjar pels seus dos cognoms), es tracta d'una d'aquelles pesades "broma manya"? En qualsevol cas, és exigible que la Fiscalia investigui d'ofici i la judicatura desllindi responsabilitats, jutgi i condemni a fortes penes de presó els responsables, aquests "brillants" cervells de la "intel·ligència" castellanoespanyola. I nosaltres, mans a l'obra: hem de sortir d'aquí tan ràpid com sigui possible. Nosaltres no som d'eixe món!
  Raül Gener 12, 2022 | 10:19
  Premsa lliure i democràcia consolidada a la espanyola en estat pur.
  Curiós Gener 12, 2022 | 10:21
  Tot plegat mt pròpi d'un estat terrorista: espantar matant. I la premsa del règim suavitzant la putrefacció, o directament amagant-la. Serà interessant saber què en diuen els estats que van perdre ciutadans seus en els atemptats del cni a Barcelona.
  Gavanenc Gener 12, 2022 | 10:42
  Bocamolls defensors de la "unitat" d'Espanya amb els límits definits l'any1976, com Gonzalez Felipe, Guerra i Aznar no diran res ara ?

Nou comentari