El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Crítica del comitè professional a l’editorial de Laura Rosel contra les declaracions de Mitjà
  • CA

L’editorial d’aquest divendres de la directora i presentadora d’El Matí de Catalunya Ràdio, Laura Rosel, no ha agradat gens el comitè professional de la cadena, que ha emès un comunicat molt dur, al qual ha tingut accés El Món. Segons recorda el text, el punt 1.1.1.2.3 del llibre d’estil de la casa indica que han de “fomentar l’esperit crític”.  “Per tot plegat, com a Consell Professional, ens grinyola especialment l’editorial d’El Matí de Catalunya Ràdio d’aquest divendres. D’entrada, perquè, si un professional critica l’acció de govern, hem de respectar la seva opinió. Però també perquè, com hem dit, la funció dels mitjans públics no és defensar aquesta acció de govern per sobre de tot, sinó escodrinyar-la“, afegeix.

És la reacció a la crítica que, a la seva vegada, havia fet Rosel a les declaracions que l’infectòleg Oriol Mitjà va fer ahir a la mateixa emissora i a TV3, en què acusava d’incompetència amb la Covid-19 el Govern i, especialment, la consellera de Salut, Alba Vergés. “La crítica sempre toca, sigui justa o no, perquè és el fonament de la llibertat d’expressió. Després d’anys recriminant Jordi Pujol quan ens apuntava ‘això no toca’, nosaltres no hauríem ara de replicar aquesta expressió per suggerir què es pot opinar i què no”, diu el comunicat del comitè.

“A més, si, com afirma l’editorial, ‘la gent del carrer no té ni idea si Mitjà té raó o no té raó, de si el Govern ho fa millor o ho podria haver fet pitjor’, nosaltres som corresponsables d’aquesta suposada ignorància. Per tant, cal que ens hi esforcem tots i fem el que faci falta perquè ‘la gent del carrer’ sí que pugui decidir qui té raó”, conclou.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: bendit a desembre 06, 2020 | 23:04
    bendit desembre 06, 2020 | 23:04
    La tonteta de la Rosel ha quedat ben retratada com la llepaculs d'ERC que es. Mes doctors Mitja, menys conselleres inutils i menys premsa llepaculs.
    • Icona del comentari de: bendit a desembre 06, 2020 | 23:04
      bendit desembre 06, 2020 | 23:04
      La tonteta de la Rosel ha quedat ben retratada com la llepaculs d'ERC que es. Mes doctors Mitja, menys conselleres inutils i menys premsa llepaculs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa