Multen TV3 per la cobertura de la manifestació a Brussel·les i el Concert per la Llibertat

La Junta Electoral Provincial de Barcelona considera que els mitjans públics catalans "van vulnerar els principis de neutralitat informativa i pluralisme polític"
Milers de catalans tenyeixen Brussel·les de groc
Milers de catalans tenyeixen Brussel·les de groc | Jordi Borràs

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha condemnat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a pagar dues multes de 1.000 euros cadascuna per la cobertura informativa que els mitjans públics catalans van fer del Concert per la Llibertat -per reclamar la llibertat dels presos polítics- del passat 2 de desembre celebrat a l'Estadi Olímpic Lluís Companys i de la manifestació a Brussel·les del 7 de desembre. Segons ha pogut saber 'El Món', en la resolució de la Junta Electoral de Barcelona s’argumenta que la cobertura informativa de tots dos esdeveniments “va vulnerar els principis de neutralitat informativa i pluralisme polític de l’article 66.1 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG)”.


A més, el text destaca que la CCMA tenia coneixement que s’estava produint aquesta vulneració perquè “presentadors de l’entitat, com Mònica Terribas, van qüestionar en els seus programes del 28 i 30 de novembre algunes decisions de les Juntes Electorals en relació a la utilització de determinades expressions o símbols”. Segons l’escrit, quan la CCMA va oferir la cobertura informativa de la manifestació celebrada a Brussel·les i dels concert pels presos polítics, “va infringir, com a mínim, un deure que havia de cuidar i que li era exigible, i el resultat del qual hauria d’haver previst” i és per aquest motiu que la Junta Electoral de Barcelona afirma que “ha de ser sancionada”, i estableix una multa de 1.000 euros en cada cas.


concert per la llibertat
Concert pels presos polítics | Jordi Borràs

 

En relació al concert pels presos polítics, l’escrit considera que la manera en què es va produir la cobertura informativa “va potenciar la difusió d’un acte que només tenia com a finalitat produir la màxima incidència electoral”. Sobre la manifestació de Brussel·les, la resolució de l’ens electoral argumenta que “la forma en que es va produir la cobertura informativa va suposar una potenciació de la difusió del que va constituir un acte de campanya electoral, ampliant-lo de forma molt significativa durant la programació duta a terme pels mitjans de la citada corporació durant aquell dia”.

 

Al Concert per la Llibertat celebrat a l'Estadi Olímpic Lluís Companys i organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana van assistir més de 50.000 persones, i a la manifestació de Brussel·les més de 45.000, segons la policia belga. 

Comentaris
Aviam si ho entenc...
Es a dir: es desplacen 50.000 catalans a bruseles a manifestarse, i la Tv autonomica no en pot fer un seguiment? I que aurien de fer? Retransmentre algún programa de cuina?
Roger
Més val agafar-s'ho a conya.
fideli
Primer,demanda contra la JEC pels "Avis de Reus"...Després, ja en parlaremde la multa aquesta
JAC
L'estaca està ben podrida... ja falta poc, companys!
Jor
Qui no té vergonya és la Junta Electoral Provincial de Barcelona,en tot cas jo haguès fet pagar una multa a TV3 per no haver emès la manifestació de Brusel.les, cosa que si va passar.
Jo mateix
És clar. Només es poden donar notícies afectes al Régimen.
Karlus
Jo fotaria a aquests de la junta feixista , a la presó. Gentussa
Carles Viñals Casado
He vist el film "L'instant més fosc" i us el recomano. En les hores decissives que travessem ens calen la clarividència, patriotisme i coratge que Churchill demostrà quan tothom, el Parlament i el mateix Rei, el pressionaven per què es rendís a la força aparentment irressistible de la tirania. Sol i a punt de claudicar, s'adonà que comptava amb un aliat incondicional: El poble. Vegeu-la; hi trobareu les idees bàsiques que han de guiar-nos i el nord que no podem perdre de vista.
Català a Mallorca
Mare meva al final en periode electoral no es podrà emetre ni una jornada castellera, ni una actuació de sardanes, i fins i tot prohibiran retransmetre el gran dictat!!!! Coi de junta electoral, deixeu-nos en pau caram!!!!
CatMio
Cada pas que comet l’estat Esp els porta cada vegada més a prop de caure a un forat del qual dubto que és puguin sortir. Endavant República Catalana.
Josep el rebel
I de la invasiò de les TV espanyoles que castellanitzen, espanyolitzen, adoctrinen, manipulen et. Cap problema.
Adéu Espanya foteu pena
Francesc
Si les manis a l'estranger es poden considerar actes electorals, els diputats a l'estranger poden ser candidats a President.
República Catalana
Aquests "hidalgos" no es cansen mai de robar !
...
El no acord entre PSOE i PP per intervenir TV3 a través del 155 va ser una cortina de fum perquè el PSOE-PSC salvés els mobles de cara a la galeria. El pla B era boicotejar TV3 econòmicament per aconseguir el mateix. Aquí s'ha notat menys el "cuidado" però igualment s'ha acabat notant. Feixistes podrits!
Avi de Reus
Nosaltres no podioem portar els mocadors gros. C,s (COLONOS, no en tingueu dubte) podien fer el que volien amb els mocadors taronjes. Qui va nomenar les Juntes? Doncs això.
Grau
Veig que ja han tornat els camisses grogues del nazionalisme, en breu quatre anys més de banderes, corrupció i retallades.
Vaige vaige vaige
¿I de quan diu que és la multa a TV1, 13TV, la Sexta, Cuatro, Antena 3, Telecinco, la Cope, TeleMadrid, etc., etc, etc.? Mes que res ho pregunto per poder comparar
Salat
Ni un Euro més per a pagar multes injustes/desproporcionades/falses. Deixau ja de ser uns agenollats!
La unitat d,Espanya ja està acabada ,i tota aquesta gentussa que la resalta també ,no viuran mai més tranquils .
Paco
Sr.Grado que no Grau : póngase la camisa azul que bordaste en rojo ayer... Y se le pasará la diarrea.
Honrados de Gurtel
JEC justicia pepera-galista como dios y Gurtel manda
remigio III
L'extorsió que no para.
666
Això se'n diu DICTADURA ... dels esbirros del PPodrido i els seus aliats ( ciutadANUS i SUCIAlerus ) . A quins interessos serveixen ...
Jordi Comasobirana
Noms i cognoms dels qui conformen aquesta Junta Electoral. Volem saber qui són aquests desgraciats, per si ens els trobem pel carrer.
J. A. V.
Transmetre corrides de toros no està penalitzat ? Com que és la. " fiesta nasioná " és licit i és ART A veure , si els toros és raurmauia (arte del toreo), el canibalisme és gastronomia ?
Kike
2000€. Sort que la multa, igual que els arguments són una broma...
Joan C.
"La inquisición castellana" "centinela de occidente y del mundo católico universal", ha parlat
@Grau
Doncs sí, 4 anys més de retallades sino agafem la directa i marxem d'aquest estat podrit. Retallades com la llei de pobresa energetica, l'impost als bancs (retallades des de madrit), incompliment sistematic d'inversions (les que te obligació de fer madrit) i la infrafinazació obligatoria des de madrit. Ja veus les camises rogui/gualdes sou molt llestos!! Per cert de la corrupció parla amb madrit també, sembla que allà van sobrats d'això. I de pasada pregunta quan val un café.
Francesc Castella
Amb actuacions com aquestes, s'aconsegueix el prestigi del qual gaudeixen i el respecte que mereixen!
miquel
Em sembla que ni una cosa ni l'altra estaven dins del període de campanya electoral. Per descomptat que està ben podrida l'estaca. L'estaca i el substrat que l'aguanta.
ramon rt
Per la gent normal no caldria cap resenya, però com que Ñ són molt imbècils ens hem de queixar de la "podridura.es." que multen tv3 per ser plural i en canvi permeten a les tv. estatals (totes) que facin programes escombraries, sempre que vahin contra cat. Ni a les cors de porcs hi ha tanta porqueria com a les teles estatals. Fàstic de païs !!!

envia el comentari