El comitè d'empresa d''El Periodico' convoca quatre jornades més de vaga

Els treballadors faran aturades el 10, 11, 12 i 13 d'abril
Treballadors a les portes del diari
Treballadors a les portes del diari | JORDI BORRÀS

El comitè d'empresa d''El Periodico' ha convocat quatre noves jornades de vaga com a mesura de protesta per l'ERO sobre 170 empleats. Segons han explicat en un comunicat, els representants dels treballadors ja han registrat un preavís de quatre dies més d'aturada per als dies 10, 11, 12 i 13 d'abril, mentre que es mantenen pendents les ja anunciades per aquest dimecres, dijous i divendres. Segons els treballadors, a quatre dies perquè finalitzin els períodes de consultes, la direcció del Grup Zeta insisteix en eliminar 170 llocs de treball després de descomptar set baixes durant el 2017 i només ha buscat rebaixar la massa salarial del 45% al 43%.


 

El comitè ha justificat la nova convocatòria "davant la possibilitat que el Grup Zeta intenti perllongar la negociació la setmana que ve" i com a "mesura de pressió si persisteix l'immobilisme de l'empresa".

A les vagues, hi estan cridades unes 400 persones de les redaccions de Barcelona i Madrid, inclosos el personal dels departaments de publicitat, administració, sistemes informàtics i logística. La convocatòria del passat 23 de març va tenir un seguiment del 80%, tot i que en algunes àrees, com en la redacció , es va enfilar fins al 90%. 

 

Segons dades del comitè d'empresa, amb l'ERO presentat pel Grup Zeta es vol prescindir de 85 treballadors de la societat El Periódico SL (redacció), 55 de Zeta Servicios y Equipos (administració i sistemes informàtics), 19 de Zeta Gestión de Medios (publicitat) i 18 de Logística de Medios (distribució i subscripcions).

Comentaris
fideli
no ha tancat encara aquest fulletó, súbdit dels negreros?
Ramon
Des del 1978 que van fundar-lo ençà, segons El Periódico totes les vagues han estat justificades, totes les reclamacions dels empleats, justes, i totes les reduccions de plantilla, innecessàries. Ara ja no. Ara ja no totes. Ara totes menys una.
flama
no m agrada que la gent es quedi sensa feina, pero en aquest cas fare una excepcio , tan de bo tanquessin.
Llicència per Intoxicar des de dins mateix del país
Són a un pas de convertir-se en la delegació a Catalunya de la Razón o l'ABC, temps al temps.
The Nota
El Periodico ja ha fet fora el director -presumptament a sou del CNI- que es va inventar The Nota de la CIA? Si vol sobreviure, aquesta ha de ser la primera mesura per intentar recuperar una mica de credivilitat... sense això no cal dir que les vendes de diaris seguiran a la baixa!
La convocatòria l'han passat
amb una NOTA?

envia el comentari