La CNMV obre un expedient sancionador a Atresmedia i Mediaset

El regulador investiga si els grups mediàtics exigien als seus anunciants complir unes "quotes relatives d'inversió publicitària"
Mediaset Espanya
Mediaset Espanya | Europa Press

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha incoat un expedient sancionador contra Atresmedia Corporación de Medios de Comunicación i la seva filial Atres Advertising i contra Mediaset España Comunicación per possibles pràctiques restrictives de la competència al mercat de la publicitat en televisió a Espanya. En aquest sentit, el regulador investiga si aquests grups mediàtics exigien als seus anunciants el compliment de "quotes relatives d'inversió publicitària". 

 

Concretament, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència apunta a pràctiques prohibides en l'article 1 de la Llei 15/2007, de 3 de juliol, de Defensa de la Competència (LDC), i l'article 101 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE). El regulador ha obert una investigació d'ofici a partir de les dades públiques relatives al mercat de la publicitat televisiva a Espanya i de la informació obtinguda per la CNMC en el marc de la vigilància dels expedients VC/0230/10 Telecinco/Cuatro i VC/0432/12 Antena 3/La Sexta sobre les condicions de contractació imposades als anunciants i agències de mitjans per a la comercialització de publicitat televisiva.


La CNMV indica que de la informació disponible es dedueixen "indicis racional de la comissió per part d'Atresmedia i Mediaset, d'infraccions de l'article 1 de la LDC i de l'article 101 del TFUE, derivades de les respectives condicions de contractació amb anunciants i agències de mitjans, condicions en les que es contenen obligacions que podrien ser contràries al bon funcionament del mercat, en reservar-se de manera injustificada una part del mateix i obstaculitzar la competència de tercers".

 

Competència assegura que la incoació d'aquest expedient "no prejutja" el resultat final de la investigació i afegeix que ara s'obre un període màxim d'un any i mig per a la instrucció de l'expedient i la seva resolució.

Comentaris

envia el comentari