'Charlie Hebdo': "Els catalans, més rucs que els corsos"

La revista satírica francesa es burla del procés i de la petició de diàleg de la Generalitat
Portada del Charlie Hebdo
Portada del Charlie Hebdo | Charlie Hebdo

El procés ocupa aquest dimecres la portada de gran part de la premsa internacional, i Charlie Hebdo no és una excepció. En aquest cas, però, Catalunya no surt ben parada. La revista satírica francesa es burla del procés i de la petició de diàleg de la Generalitat. "Els catalans, més rucs que els corsos", titulen, i a la il·lustració apareixen tres encaputzats armats dient que "exigim debat!".

L'organització terrorista Front d'Alliberament Nacional de Còrsega va estar actuant duant anys a l'illa, i des de 2014 està en fase de desarmament.

Comentaris
Aneu rient ...
Mira que bé, ens consideren terroristes, com el Rajoy ... no m'estranya que se'n fotessin de les víctimes dels terratrèmols d'Itàlia.
Pep
Humor francés... ràbia continguda.
Robert
Ni Puigdemont, ni ningú del Partit Demòcrata, de l'Esquerra ni de la CUP no anava emmascarat. Qui est que c'est le connas?
Núria
Som tant rucs que vàrem ser dels primers en penjar dels nostres balcons el tristament famós "Je suis Charlie Hebdo" .......
Ramon.cat
Molt Ignorants veient també la portada amb el torero que van fer fa unes setmanes, de fet amb aquesta portada i el que diuen, és retracten com a rucs de primera categoria. No saben del que parlen, a no ser que tinguin algun espanyolista infiltrat, amb odi i demagògia que els hagi influenciat, que ve a ser el mateix.
Josep ( Cullera )
Els francesos . fins la revista satírica, molt de liberté, però son uns "antidemocràtics" ( anava a dir feixistes )en quant a tolerar i respectar les minories nacionals.
Joan C.
la france: l´état c'est moi, França: el pitjor país just després d'espanya
carles
Charlie més ruc que l'ABC (i la Razon)
Han perdut la credibilitat...
Que siguin còmics, no vol dir que no siguin jacobins.....ara ja sabem quin peu calçant...
Leyla
Crec que no hem pillat la ironia del Charlie. Els encaputxats terroristes són els corsos, que també exigien un debat, i malgrat les armes no se'ls va oferir mai. Diuen que els catalans encara som més tontos per creure que ens el donaran per les bones.
El problema d'Europa es que el nord es considera més valid que el sud
Pobres. Els del dibuix porten armes a les mans. Nosaltres no.
Joan
"Jes suis Charlie Hebdo" : " Je suis une merde"
BondiaCatalunya
Em pregunto si per al cas del Quebec varen fer el mateix plantejament.
Lolita
Vous avez besoin d'une leçon de géographie, je crois que vous confondez les régions espagnoles!!!
Joan C.
que la ideologia francesa és reaccionària, i que el pensament francès una abstracció totalitària i totalitzant inspirada amb "el cesarisme vaticanista" ja fa segles que ho sabem.
Sempre fent amics
I ells ´són més tontos que una espardenya. Si amb l'atemptat que van patir no són capaços de distingir un terrorista d'un moviment que reclama pacifisme des del primer moment. En fi, el món és ple de gili....
pep - manresa
Je ne suis pas Charlie, au moins ce Charlie, peut être ses copains tués.....
rosa
Quina pena fan
Ja no soc Charli.
AuRevoir
Jo crec que ni ells mateixos saben el significat de la portada, només volen polèmica
El que cal és
riure l'últim.
Pepe
Ens comparen amb aquells qui els van massacrar ? Relliscada important. No som terroristes, la ironia no la pillo per enlloc
XavierC
No patiu, nosaltres no us farem cap atemptat. Podeu dormir tranquils amb el vostre humor i la vostra grandeur
el jueves sempre serà millor
Magda
No som rucs,SOM PRUDENTS.!!!!! HO ENTENEU!!!!! VES S SABER ON SON ELS VERDADERS RUCS........
A veure quan fan una portada de
la fraternité, egalité e liberté française "real"! Els jacobins francesos sempre han reprimit i menyspreat tot allò que ells no consideren 100% francès (nacions no franceses a França!). Sí, sí, molta egalité! Catalans, això és una guerra de resistència! El Parlamet europeu el domina PP i PS europeu! No esperem cap ajut d'ells!
Lluís
El missatge de la portada, és que hem d'anar per feina i no perdre el temps amb negociacions amb qui no vol escoltar.
Inadaptado
Que grandes los de Charlie Hebdo!!! Gracias por decir claramente lo que son los separatistas catalanes, que lo vea todo el mundo!!!!!
Fat Boy
O sigui, que es dediquen a tocar el que no sona als islamistes, els foten un atemptat que la meitat se'n van a l'altre barri i els rucs son els catalans?. Doncs res, que hi tornin, pero aquesta vegada ja els direm que es un assumpte intern.
Fat Boy
En lloc de dir tant "Je suis Charlie Hebdo" els hauriem d'haver dit que o tots moros o tots cristians.
Alex
No siguem rucs, a França també tindran el mateix problema territorial amb Còrsega i fent aquest tipus de comentaris aconsegueixen que hi hagin encara més independentistes.
Jaume
Charlie Hebdo du côté de l'ordre établi...c'est nouveau...
Ehem!
L'acudit de mal gust va acompanyat d'un text on expressen llurs idees jacobines. Entre altres coses diuen que a Europa existeixen 200 llengües(?!), suposo que hi deuen comptar "dialectes" llengües conegudes amb diferents noms, etc... i en acabat diuen que si "existeixen" dues-centes llengües perquè no crear 200 estats europeus nous? Ve a ésser l'equivalent a la bajanada d'alguns espanyolistes que es pregunten, tot fent mofa, perquè no independitzar una comunitat de veïns, un barri un municipi..?
Malgrat tot aconseguirem la independència
La fiscalia espanyola, i des de l'espanyolisme, si aquesta portada la fessin uns altres, dirien que fan apologia del terrorisme, però com que ho fan des d'un país "amic" i jacobí, s'estalvien d'afinar res. L'autor de la mofa ve a dir que els catalans són ximples perquè no utilitzen la clandestinitat ni el terrorisme per a defensar la independència.
Josep
Et une merde bien grosse por vous.
Justino
@Leyla está en lo cierto. Los encapuchados de la portada del semanario (hebdomanaire, de ahí la contracción "hebdo") satírico francés, caricaturizan a los independentistas armados corsos con su bandera revolucionaria –su "estelada"– con el busto con el pañuelo anudado alrededor de la cabeza colgando al frente de la mesa. Durante años, ellos reivindicaron la independencia con las armas. En su momento, "El Elíseo" envió a Nicolás Sarkozy como Prefecto de Córcega para "pacificar" el territorio.
Tomas
Diu: "Ets mes imbècil que un de Charlie Hebdo"
merdacharly
Jo ja vaig dir que JO NO ERA CHARLY HEBBDO, i me n´alegro d´haver-ho dit. El que passi a França és un assumpte intern que no ens interessa.
Tomas
Aneu tocant els ous a tothom i després us passa el que us passa, idiotes!!
Victor
D'aixó en diuen humor ? Pallusos
RTC
Charlie... ells no poden donar gaires lliçons d'intel·ligència, precisament... i tots sabem per què.
Doncs si
L'atentat que vau tenir es un assumpte intern vostre. Jo no soc charly ebdo ni mintetessai.
daniela
La majoria dels catalans del Princioat Pa?s Valencià i les Illes mitifiqueu França i els seus intel lectuals Le pays de la grandeur no reconeix cap nació dins l Estat q no sigui la seva, no ha atorgat mai ni tan sols autonomia. País colonitzador pitjor q Espanya.Com és q tants catalans arreu dels PPCC mitifiquen França quan és obvi q des del 1659 els catalans del Nord som víctimes d un genocidi identitari la darrera manifestació del qual és la imposició del nom Occitanie per acabar d aniqu
Lluís
Què voleu d'una revista que només serveix per netejar-se el cul? Millor ignorar aquesta colla de gilipolles que necessiten insultar la gent per fer humor, aquesta forma de fer els desqualifica i per tant no val la pena ni emprenyar-se per aquesta portada tan desafortunada, no valen ni la nostra ira ni la nostra atenció.
La imatge que de debò donem
Provincians egoistes de ment tancada i tossuts que van directes a la autodestrucció. Aquesta es la imatge que de debò tenen de nosaltres. Si veieu la cnn o la bbc i coincideix amb una de les poques vegades que parlen de nosaltres; ho comprobareu.
Empordanesa
No deien pas això quan els costos els foten bombes a França...no els deien pas estúpids....quina por tenen de que les regions que no estan contentes és comencin a manifestar !!
Se m'en fot la imatge
a aquestes als axes encara vas amb lo de la imatge? que et penses que a ells els convé que pares el país una semana?
Tu mae
Vaya portada güena...
ona
Els francesos tenen la inteligència a les pilotes, també.
Docteur Faustroll
No us equivoqueu els que defenseu una suposada "ironia" de la part d'aquests imbècils. L'article és molt pitjor que la vinyeta. Els arguments sobre el no-dret d'autodeterminació i el menyspreu pel català són vomitius. Charlie Hebdo està a la dreta de l'ultradreta.
B. R.
Facharlie Hebdo diu: "Si toutes les régions d'Europe qui possèdent une langue, une histoire, une culture originales commencent à réclamer leur indépendance, le Vieux Continent va très vite partir en morceaux comme la banquise sous l'effet du réchauffement climatique. Puisqu'il existe quelque deux cents langues en Europe, pourquoi ne pas créer deux cents nouveaux pays??"
B. R.
Facharlie Hebdo diu: "Et pourquoi ne pas proclamer autant de déclarations d'indépendance qu'il y a de fromages et de vins en Europe??"
B. R.
Facharlie diu: "L'indépendance, mais par rapport à quoi?? L'indépendance, elle est légitime quand on veut s'affranchir de la tyrannie ou de l'oppression. De quel destin tragique les Catalans veulent-ils donc se libérer aujourd'hui?? "
Cat
Es important saber riure i sobretot d'un mateix

envia el comentari