El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya Ràdio se la juga pel lideratge
  • CA
L’equip de Catalunya Ràdio durant la presentació de la nova temporada | ACN

Catalunya Ràdio va a totes la temporada que comença aquest dilluns. La nova direcció -que encapçala Saül Gordillo- arrisca amb una remodelació profunda de la graella, orientada a competir en l’àmbit de l’entreteniment i els esports, sense perdre el patrimoni fonamental de la ràdio pública catalana: La informació. “Hi ha una aposta per la programació en el seu conjunt, de forma integral, buscant una embranzida que ajudi en la lluita pel lideratge”, explica Mònica Terribas, conductora del gran magazine matinal.

  

  

Aquesta temporada Terribas recupera les set hores de ràdio diàries amb moltes novetats, algunes ben sorprenents. “Ens hem inventat una màquina que genera l’argument de consens a les tertúlies. Normalment, a les tertúlies es busca que els que parlen s’esbatussin quant més millor, doncs nosaltres activarem la “consensuadora” per esbrinar què han dit en comú personatges tan llunyans com, per exemple, Montserrat Nebrera i Pau Llonch”. Una idea que relliga el programa amb l’humor i la ironia, en el mateix sentit que la recuperació de l’APM al final del matí. “És que també tenim ganes de riure”, explica Mònica Terribas.

 

Pel que fa a la resta de programes, la ràdio pública incorpora a la graella ‘Estat de Gràcia’, un nou programa a les tardes conduit per Roger de Gràcia; ‘Popap’, que s’acostarà a les noves tendències a les xarxes socials de la mà de Mariola Dinarès; i ‘Tot costa’, la nova aposta esportiva per als vespres amb Jordi Costa i Sònia Gelmà.

 

El ‘Catalunya Migdia’, conduït per Òscar Fernandez, s’allargarà dues hores i inclourà una tertúlia dirigida per Empar Moliner, mentre que el ‘Catalunya Vespre’ amb Kílian Sebrià també inclourà una tertúlia política amb Sílvia Cóppulo. “No és una temporada més sinó la primera d’una nova Catalunya Ràdio perquè la gent torni a escoltar-nos”, ha sentenciat el director de l’emissora, Saül Gordillo.

 

El periodista esportiu Francesc Garriga conduirà de 23h a la 1h ‘El Club de la Mitjanit’ el primer programa de la CCMA que serà, alhora, un programa de televisió i de ràdio, amb una gran presència a les xarxes socials. Així, s’emetrà per Esport3, Catalunya Ràdio i Internet. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa