El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Campanades a TV3: el vermell de Gadel encén passions i el petó les remata

Passions, a favor i en contra, i sorpresa. Són les reaccions que han provocat les campanades de TV3 per entrar a l’any 2022. Després de la polèmica dels vestits del trio del 2021, estava clar que el que portessin Elena Gadel i Llucià Ferrer aquest any havia de ser motiu de comentaris. El presentador ha comparegut davant les càmeres amb un esmòquing negre amb la jaqueta de vellut que ha donat poc joc –per encertat i poc arriscat alhora–, i tota l’atenció ha sigut per a l’actriu i cantant, que milers d’espectadors coneixen com la passional Noe de la sèrie de les tardes de TV3, Com si fos ahir. I, a la vista dels comentaris recollits immediatament a la xarxa, el seu vestit vermell i el seu pentinat han encès passions, per a bé i per a mal. I les ha acabat de rematar el petó a la boca que li ha plantat a Llucià Ferrer per celebrar que acabàvem d’entrar en el nou any.

Llucià Ferrer i Elena Gadel amb la primera campanada

El vestit d’Elena Gadel era vermell, completament llis, amb mànigues, fins als peus i ajustat, marcant la silueta. Un disseny d’elegància indiscutible que s’adaptava molt bé a la figura esvelta però un punt voluptuosa de l’actriu. I per aquesta banda han arribat els elogis.

El color i el pentinat són els elements que han propiciat les crítiques. La crítica majoritària ha sigut pel fet d’haver “planxat” els rínxols d’Elena/Noe, els es veuen cada dia a la sèrie. De fet, alguns dels tuits dels espectadors que ho han comentat aplaudien el vestit però no el pentinat ni el maquillatge, considerats “extrems”.

Però la combinació del pentinat amb el vestit vermell –un color associat des de sempre al Nadal i al Cap d’Any– i el físic de Gadel ha desencadenat comentaris dels que han considerat que semblava una “folklòrica espanyola” o una figura d’un “quadre de Goya”.

La “morrejada”

El petó d'Elena Gadel a Llucià Ferrer durant les campanades de Tv3 del 2022
El petó d’Elena Gadel a Llucià Ferrer durant les campanades de Tv3 del 2022

I després de l’impacte del vestit i el pentinat –i de descobrir que finalment les campanades s’han fet des del Disseny Hub Barcelona, amb vistes a la Torre Glòries i algun plànol de la Sagrada Família amb el seu estel acabat d’estrenar– ha arribat el detall del petó. Previst o no al guió, Gadel li ha fet un petó a la boca a Ferrer, que ha fet cara de sorpresa. Ha sigut el que l’argot de la faràndula en diu un piquito, que els actors i actrius fan servir per saludar-se –almenys fins la pandèmia– per sistema i amb naturalitat, sense donar-hi cap importància. Tot i així, ha provocat unes quantes piulades, entre la sorpresa i l’aplaudiment.

https://twitter.com/CondeSamalea/status/1477053020567486473?s=20

La realització i el ritme

Hi ha hagut altres aspectes de la retransmissió de les campanades que han rebut crítiques, sense una especial bel·ligerància. Alguns usuaris han trobat excessivament ràpid el ritme de les campanades, d’altres han trobat defectes a la realització i n’hi ha que s’han queixat de la localització, entre d’altres raons perquè s’ha tornat a fer Barcelona.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Joan a gener 01, 2022 | 03:46
  Joan gener 01, 2022 | 03:46
  Bon any nou i puta espanya
 2. Icona del comentari de: Raïms a gener 01, 2022 | 08:20
  Raïms gener 01, 2022 | 08:20
  Han despersonalitzat Elena Gadel. Està com una imitació de TV1.Llucià Ferrer xerra massa
 3. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 01, 2022 | 11:11
  Pere LLimonera i Citronell gener 01, 2022 | 11:11
  " Propósitos de Año Nuevo "... Propósitos de Enmienda" y buenos deseos de mejora para todo separata en este año 2022, para ser mejor persona : No voy a inventarme la Historia... No voy a impostar la cultura ni el folclore... No voy a ser intolerante... No voy a adoctrinar a los niños Catalanes... No voy a hacer "Dogma de Fe" de la Lengua Catalana... No voy a discriminar en ayuntamientos y Generalitat Catalana a todos aquellos que no comulgan con las ideas del Nacional-Catalanismo separata supremata... No voy a agredir, vejar, gritar ni insultar en la TV, en las calles, en la Universidad o en eventos públicos deportivos, musicales u otros a todo aquel que no comulga con las ideas del Nacional-Catalanismo separata supremata... No voy a mentir sistemáticamente, ni difamar sobre la situación real de España dando la brasa a todo guiri que me encuentre para intentar sumarle a mi cause; y que me responda que si que Catalunya tiene que ser independiente porque los catalanes somos superiores ... Voy a intentar ser menos Racista -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a intentar ser menos Xenófobo -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a intentar ser menos Supremacista -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a Respetar Democráticamente los deseos y pensamientos de la mayoría de la población... Voy a respetar la Ley... Voy a Respetar Democráticamente el funcionamiento del sistema Democrático... Voy a Respetar Democráticamente el sistema educativo que apoye la mayoría... ... , y para los mas casposos y anclados en el medioevo y/o añoradores decimonónicos : N0 voy a medir mas cráneos de los cementerios para intentar probar, que, al otro lado del Ebro, "en la Meseta", la gente tiene menor capacidad craneal y son menos inteligentes; Ni voy a justificar una superioridad catalana por el aire mas sano que se respira, al estar "La Meseta" toda a una considerable mayor altura y por tanto contener menos Oxigeno en el aire, necesario para la buena oxigenación del cerbero; así como otras "profundas reflexiones intelectuales" que abundaron, justificaron y dieron lugar al Nacional-Catalanismo supremacista... ! Feliz año nuevo a todos ! ! Feliç any nou 2022 a tothom !
 4. Icona del comentari de: Nou a gener 02, 2022 | 07:35
  Nou gener 02, 2022 | 07:35
  Elena I Llucià tenen personalitat pròpia per no copiar Igartiburu de tv1. No siguem provincians. Tv1 la més vista a Catalunya. Doncs passem dels carques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa