El CAC conclou que TV3 va respectar el pluralisme durant l'1-O

Destaca que va donar veu a set agrupacions polítiques diferents, mentre que la 1 i Telecinco només a quatre, cap d'elles sobiranista
Avis plorant emocionats després de votar a l’Escola Jujol de Grà cia
Un home vota a l’Escola Jujol de Gràcia | Jordi Borràs

El Ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha aprovat un informe que conclou que TV3 va respectar el pluralisme en la cobertura del referèndum de l'1 d'octubre i va donar veu a set partits polítics, seguit de la Sexta, amb sis, i Antena 3, amb cinc. En canvi, constata que La 1 i Telecinco només van donar veu a quatre forces polítiques i cap d'elles era sobiranista. Pel que fa l'ordre, les agrupacions de partits polítics, PSC+PSOE i PPC+PP (en ordre diferent) són els que van obtenir més presència en tots els canals. Pel que fa el temps de paraula dels governs català i espanyol, s'observa un cert equilibri entre Telecinco i TV3, mentre que TVE Catalunya s'observa que el 88,4% del temps és per al govern espanyol i el 7,8% per al català, a La 1 el 48,6% va ser per al govern espanyol i el 15,5% per al català i Antena 3 el 54% per al govern de l'Estat i el 15,8% per la de Catalunya.


Segons el CAC, a tots els mitjans, el govern de l'Estat hi és qui té més temps de paraula, amb l'excepció de TV3, on ho és el Govern català. D'altra banda, TV3 ha estat l'única cadena que en els informatius ha donat veu a les víctimes de les agressions policials i al representants de l'observació internacional de l'1-O. D'altra banda, als telenotícies de Televisió de Catalunya apareixen dos conjunts d'informacions com els principals temes als quals se'ls dedica més temps, concretament les càrregues policials de la policia espanyola i la Guàrdia Civil envers la ciutadania i el normal funcionament de la votació malgrat l'actuació policials. La Sexta també va tractar aquests dos temes com a principals, però en ordre invers.
 


Quant a la resta de cadenes –TVE Catalunya, la 1, Telecinco i Antena 3- presenten similituds pel que fa a temes principals de les informacions. En cap d'ells (excepte Telecinco), la violència policial es va tractar entre els cinc primers temes, mentre que a TVE Catalunya i Antena 3 es va ressaltar la violència de la ciutadania envers la policia. Com a primer tema, la 1 va escollir les repercussions del partit de futbol entre el FC Barcelona i Las Palmas, seguit de les anomalies de la votació, TVE Catalunya va prioritzar el posicionament del govern espanyol, Telecinco va dedicar més temps a la "inacció" dels Mossos d'Esquadra per impedir la votació i Antena 3 va posar l'accent sobre la "il·legalitat i els aspectes anòmals de la votació".

Comentaris
El Cac ho diu.
Si el CAC ho diu, deu ser veritat. El CAC es com Google, tot ho sap.
traca
jaajjaajjajajajajajajaja jajajajajajajajajajjajajaa ay que me da...
Ramon
Per quins set sous se li exigeixen pluralismes i neutralitats només a TV3? I per quins set sous aquestes neutralitats i pluralismes que se li exigeixen a TV3 són només nacionals?
Cap sorpresa
Com a televisio catalana te un obvi biaix catala en les seccions d'opinio. I be que fa perque la resta nomes es l'a por ellos. Pero aixo no treu que es l'unic mitja de l'estat espanyol que informa objectivament. Que devien pensar els espanyols a catalunya quan per la tele els deien que feia sol i era un diumenge normal gracies a que Rajoy havia impedit la votacio i per la finestra veien gent votant o sent apallissada pels grisos?
Jepi
El Gobierno haurà de sancionar totes les cadenes espanyoles, perquè de pluralisme podem dir que cero, però cero cero !!! Los adoctrinados del franquismo vivitos i coleando, más que nunca

envia el comentari