El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els sobres de Bárcenas tindran la seva pròpia pel·lícula
  • CA

Molt s’ha parlat del cas Bárcenas i no obstant això, tots els espectadors que han vist la funció teatral Ruz-Bárcenas surten alucinats després de veure la declaració literal, davant el jutge. El 15 de juliol de 2013, l’ex tresorer del Partit Popular Luis Bárcenas arriba a l’Audiència Nacional, per declarar. Portava 18 dies a la presó. Anteriorment, ho havia negat tot però, aquell dia, tenia decidit explicar “la veritat”.

Després d’aquest éxit, David Ilundain ha impulsat fer el pas a la gran pantalla “amb la intenció d’explicar el que va passar aquell dia. La tensió que va haver-hi en aquesta sala calia portar-la al màxim públic possible”.

El film, segons la nota de premsa, “busca crear una ambient similar a altres obres de referència com ’12 homes sense pietat’ de Sidney Lumet o d’atmosfera semblant a ‘El Mètode’ de Marcelo Piñeyro. Sentirem i gairebé palparem aquestes emocions reals d’els qui, tancats en aquesta sala, sabien que tot el país estava pendent d’ells”.

La versió cinematogràfica comptarà amb els mateixos protagonistes que la teatral: Pedro Casablanc com a Luis Bárcenas i Manolo Solo com el jutge Ruz. També repeteix com a guionista el dramaturg català Jordi Casanovas, prolífic autor amb diverses obres en escena. Alberto San Juan també col·laborarà en aquesta versió codirigint actors, al costat de David Ilundain.

Aquest divendres comença la campanya de crowdfunding

“Bárcenas va reunir 200.000 euros per sortir de la presó en 48 hores. Nosaltres busquem 50.000 euros en 40 dies“, expliquen des de l’equip de producció de la pelicula. Sota aquest lema, ‘B la pel·lícula’ buscarà finançar-se amb data d’inici aquest divendres 20 de març.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa