El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Món oferirà el minut a minut d’una Nit dels Oscars molt renyida
  • CA

The Revenant del mexicà Alejandro González Iñárritu parteix com a gran favorita amb 12 nominacions, si bé pot veure’s perjudicada per l’èxit que ja va aconseguir el cineasta l’any passat amb Birdman. Mad Max plantarà cara amb 10 nominacions, amb el permís de films de tall social com The Big Short o Spotlight, que l’Acadèmia acostuma a veure amb molts bons ulls. Sembla que podria ser d’aquells anys on Millor Direcció i Millor Pel·lícula no coincideixin, una condició que només s’ha donat dues vegades els darrers 10 anys.

En categories d’interpretació, tothom dóna per guanyador a Leonard DiCaprio pel seu paper de venjador malferit, que ja li va valer el Globus d’Or. Aquesta és la cinquena nominació per DiCaprio en la seva carrera, la quarta com a actor, tot i que sempre ha acabat marxant a casa amb les mans buides. Silvester Stallone i el seu Rocky Balboa de Creed podria veure homenatjada la seva trajectòria en la categoria d’Actor Secundari, si bé té contrincants d’alçada, com Mark Rylance, magnífic a Bridge of Spies.

En les categories femenines la qüestió està més oberta. Cate Blanchet aspira al seu segon Óscar per Carol amb la competència de la gran Charlotte Rampling i Brie Larson, que ja li va guanyar la partida als Globus d’Or amb Room, una pel·lícula que no veurem a l’estat espanyol fins al mes de març. En actrius secundàries, l’estatueta estarà entre Jennifer Jason Leigh per The Hateful Eight de Tarantino i Rooney Mara, innocent parella de Blanchet a Carol.

Tot plegat en una cerimònia que destaca per l’absència d’actors de color nominats en les categories interpretatives, amb la ironia que el presentador serà l’afroamericà Chris Rock. Enguany, els acadèmics han estrenat un nou sistema de votació preferencial, que podria fer que s’acabés imposant un film que no sigui la primera opció de la majoria. Veurem. De moment, preparem les crispetes i que comenci l’espectacle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa