Crònica d’una campanya, unes eleccions des de dins

És el primer documental autoritzat i “sense restriccions” sobre el seguiment d’una campanya electoral a l’estat Espanyol

2309

CiU mostra al públic els secrets de la campanya electoral que finalment li van permetre recuperar el govern de la Generalitat. En el documental Crònica d'una campanya, que s'estrena als cines Girona i Alexandra de Barcelona – i que si té èxit després es podrà veure en circuits habituals-, s'endinsa en la campanya electoral de CiU que va portar el 2010 a Artur Mas a la Presidència de la Generalitat. Una estratègia pensada i dirigida per David Madí, un dels pocs protagonistes d’aquest documental avui apartats de la primera línia de la política catalana i sense cà rrec a l’executiu actual.

El llargmetratge, dirigit per Ibon Olaskoaga, és un documental que va ser rodat durant trenta dies, per la productora Cromosoma, que ressalta que és la primera vegada a l’estat espanyol que s'autoritzava un equip independent a gravar "sense restriccions" el dia a dia de les jornades prèvies a les eleccions. Aquest mostra com fins el més mínim detall està calculat a la perfecció en temps de campanya electoral, i com a part de la figura política estrella, darrere seu hi ha tot un equip treballant per la seva imatge, medint cada paraula dels seus discursos i en definitiva fent possible el gran circ polític. Aquest documental mostra la cara oculta de qualsevol campanya electoral. En el documental, s’hi poden veure escenes fins ara inèdites pels ciutadans però també pels mitjans de comunicació com les tenses converses entre la directora de TV3, Mònica Terribas, i David Madí, respecte les condicions d’un possible cara a cara entre Artur Mas i José Montilla, que al final no es va produir.

Amb aquest treball la productora Cromosoma, que fins ara ja ha posat la seva marca a prestigiosos treballs – com Bicicleta, cullera, poma, premi Goya al millor documental, en què es retrata la convivència amb l'Alzheimer de l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall; i Arrugues, Goya al millor film d'animació- busca iniciar a Catalunya una tradició de documental polític molt habitual a altres països. Per exemple, tenen com a referència The war room, el llargmetratge estrenat a finals de 1993 sobre la campanya electoral de 1992 que va portar per primera vegada Bill Clinton a la Casa Blanca.

Comentaris

envia el comentari