L’actor que va protagonitzar Lawrence d’Aràbia i Doctor Zhivago, Omar Sharif, ha mort avui a l’edat de 83 anys, per una crisi cardíaca. Sharif patia Alzheimer des de fa temps.

Sharif va néixer a Alexandria (Egipte) el 10 d’abril de 1932, i després de llicenciar-se al Victoria College de la seva ciutat i de llicenciar-se en matemàtiques i física a la Universitat d’El Caire va debutar als 22 anys en el cinema egipci a la pel·lícula ‘Siraa fil-wadi’ (‘El sol roent’), dirigidia per Youssef Chahine. El 1956 va protagonitzar la seva primera pel·lícula francesa, el ‘thriller’ ‘Missió al Líban’, de Richard Pottier.

Sharif va esdevenir al poc temps un dels actors galants de moda, i va encadenar un rodatge rere l’altre fins que David Lean, que buscava actors àrabs que dominessin l’anglès per a un dels seus projectes més ambiciosos, ‘Lawrence d’Aràbia’ (1962), li va donar el paper de príncep Alí. 
 

Tres anys després va protagonitzar ‘Doctor Zhivago’, basada en l’obra de l’escriptor rus Borís Pasternak. Va ser la segona gran pel·lícula de Sharif.
 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa