Albert Pla, el cantautor de Sabadell que no deixa indiferent

És un dels noms més rellevants del panorama musical català
Albert Pla
Albert Pla | Cedida

 

Si es parla de grans noms de la música a Sabadell, un dels que primer destaca és, sense cap dubte, el d'Albert Pla. Nascut a la ciutat vallesana el 22 de setembre de 1966, Albert Pla i Àlvarez és un cantautor català que canta també en castellà, les seves creacions musicals i els seus concerts barregen un to infantil, controvertit, provocador i de denúncia, cosa que el fa molt difícil de classificar en un corrent musical determinat.

 

Les seves actuacions i gires sovint tenen un fort component teatral, no sempre en l'escenografia sinó en la mateixa execució del cantant. Albert Pla ha causat sovint polèmica en les seves lletres i declaracions, i a vegades ha topat amb la censura, com en la lletra de la seva cançó La dejo o no la dejo (1997), on narra la història d'amor amb una dona terrorista, que li va costar un any allunyat dels escenaris, o Carta al Rey, dirigida al Rei d'Espanya, a la qual va haver de canviar el títol per Carta al ReyMelchor.

 

Recuperem una de les cançons de Pla, la interpretació que va fer per aSuena Guernica del tema Están cayendo bombas en Madrid.

 Comentaris

envia el comentari