Montmany-Bertí-Sant Miquel del Fai

Catalunyamagrada.cat
Sant Miquel del Fai
Sant Miquel del Fai | Viquipèdia

El Palau Robert recomana aquesta ruta: Montmany - Bertí - Sant Miquel del Fai.

 

L’espai natural dels Cingles de Bertí, comprès entre les valls del Congost, al Vallès, i l'altiplà del Moianès, forma part de la serralada Prelitoral catalana. Les característiques de l’erosió sobre les capes geològiques tabulars del terreny confereix a aquesta regió una forta identitat paisatgística. Aquesta singularitat es concreta en el conjunt de cingleres i profundes valls entre les quals destaca l'espectacular indret de Sant Miquel del Fai, l’atractiu turístic més conegut de la zona. L’itinerari en bicicleta que aquí es proposa té la virtut de poder-se fer, si cal, utilitzant la línia de tren Barcelona-Puigcerdà a l’estació de Figaró. Endinsant-se pels flancs de Montmany -els “Sots feréstecs”, esplèndidament dibuixats en la novel·la modernista de Raimon Caselles-, el recorregut puja al santuari de Puiggraciós, flanqueja la cinglera pel grau Mercader i baixa a Sant Miquel del Fai seguint un camí estret amb magnífiques vistes sobre el Vallès i havent passat, abans, per Sant Pere de Bertí, l’antic nucli parroquial ubicat al centre de la regió. La volta es completa amb la visita al sector nord de Bertí, ja en el terme de Sant Martí de Centelles (Osona), on destaca Sant Miquel Sesperxes.


  

  

  

  

  

El punt inicial de la ruta s’ha fixat a la masia de l’Ullar, a l’indret de Montmany. S’hi accedeix per una carretereta asfaltada de 4 km que té el seu origen al costat de l’estació de FFCC de Figaró-Montmany. Si s’hi va en automòbil -utilitzant l’autovia C-17 fins a Figaró- cal aparcar el vehicle en els espais situats al costat de la carretera, abans de la masia, on acaba l’asfalt.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  


  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Més informació

CONSELLS

 

• Respectar sempre l’entorn

Un paper llençat a la muntanya trigarà uns tres mesos a biodegradar-se, una llauna uns 10 anys, els plàstics entre 100 i 1.000 anys, i el vidre uns 4.000 anys. Per tant, endú-te la teva brossa a casa i no llencis mai res, la natura no vol cap residu teu!

 

• Planificar la sortida

Prepara l’excursió, documenta’t i informa’t. Ah!, i abans de fer la sortida, comunica les teves intencions a algun conegut o familiar, d’aquesta manera hi ha algú que sap el teu recorregut.


 

• Anar amb companyia

Sempre és més recomanable anar d’excursió acompanyat per no patir un accident sol i tenir suport. Entre la colla, cal que adapteu la sortida a les vostres possibilitats.

 

• La meteorologia

Abans de sortir, informa’t del temps, a Internet trobaràs molts webs; et recomanem http://meteomuntanya.cat

 

• El mapa i la brúixola

Sí, avui dia els aparells són molt avançats, però el mapa i la brúixola de tota la vida no et deixaran a l’estacada per motius de bateries...

 

• El material

Equipa’t adequadament, segons el clima i les condicions, però sobretot no oblidis dur aigua, un impermeable, una petita farmaciola, una manta tèrmica per si de cas i uns mitjons de recanvi.

 

• Conviure i gaudir

Recorda que la natura és un sistema ecològic que no ha desequilibrar-se amb la teva visita, per tant, no malmetis res i deixa-la tal com és perquè la resta també en puguem gaudir.


 

Aquesta ruta i moltes més les trobareu al fons de rutes de Palau Robert a wikiloc
Comentaris

envia el comentari