Reus, ciutat modernista

L'arquitecte Antoni Gaudí naixia a la capittal del Baix Camp

 

A la comarca del Baix Camp, s'amaga una ciutat molt especial que rep el nom de Reus. El bressol dels més fascinants genis de finals del segle XIX com Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner, Josep Puig i Cadafalch o Marià Fortuny, entre d'altres.

 

Un centre històric que amaga la personalitat pròpia del modernisme urbà i burgès que omplen la memòria d'aquesta gran ciutat. Una visita obligada per l'anomenada, Ruta del Modernisme de Reus. Un viatge entre els vint-i-sis edificis modernistes on conèixer la història de les obres de Cèsar Martinell i Brunet, seguidor de Gaudí i creador de les Catedrals del Vi; els arquitectes modernistes, com Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner o Josep Puig i Cadafalch, hàbils creadors de colors, formes i personatges increïbles, que encara avui dia ens sorprenen.

 

Una ruta apta per a tots aquells amb afany de coneixement que vulguin recórrer joies arquitectòniques com el Conservatori de Música, la Casa Navàs, la Casa Rull, la Casa Gasull i el més representant de l'Art Noveau, l'Institut Pere Mata, de la mà de Domènech i Montaner. Actualment, en aquest edifici resideix un hospital psiquiàtric que crida l'atenció per la decoració original que conserva al Pavelló dels Distingits.

 

Tota la ruta està senyalitzada i cada edifici perfectament identificat amb una placa explicativa amb el nom, la data de construcció i el nom de l'arquitecte que la va construir. Un itinerari que podeu gaudir pel vostre compte o amb un guia que us donarà l'avantatge de poder accedir a l'interior d'alguns dels llocs que per norma general, estan tancats a públic.

 

 

Si us quedeu amb ganes de més, sempre podeu visitar el centre interpretatiu "Gaudí Centre", on podreu endinsar-vos en la vida i obres de l'arquitecte espanyol, màxim representant del modernisme català, Antoni Gaudí.

No dubteu a consultar més informació a l'Oficina de Turisme per descobrir tots els horaris de les visites guiades o sortides de grups.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?