Les millors rutes de muntanya al Cadí-Moixeró

Catalunya m'agrada

Aquest estiu és un bon moment per descobrir nous indrets i bells paisatges sobre dues rodes. Sens dubte, les rutes en bicicleta de muntanya (BTT) permeten gaudir de l’entorn d’una altra manera al carismàtic Parc Natural del Cadí-Moixeró.

  • Bagà-Coll de Pal-la Molina-Guardiola. Una ruta pels amants de l’esport i els camins de muntanya. La sortida, la fareu des de Bagà per la carretera d’asfalt BV-4024, fins a pujar a Coll de Pal. Es tracta d’un recorregut d’uns 20 km de pujada sense descans. Per tant, cal tenir una bona forma física perquè hi ha trams bastants durs. Ara bé, val la pena perquè, al llarg d’aquest itinerari, podreu contemplar unes vistes espectaculars. Es tracta d’una excursió de 26 km amb una durada de 2 hores i 30 minuts, aproximadament.BagÃ
  •  

  • Ruta de l’Ermità. Un itinerari amb un important rerefons històric; doncs, us permetrà resseguir els camins de muntanya que comunicaven els antics comtats medievals del Berguedà, Cerdanya i Ripollès a recer de les seves esglésies, monestirs i santuaris que aleshores, acompanyaven els viatgers. El recorregut discorre per camins oberts, combinant xarxes de SL, PR i GR, camins ramaders i per descomptat, unes vistes espectaculars.
  • Ruta de Bagà al Santuari de Paller. Ideal per fer-lo amb tota la família per la seva escassa dificultat. Es tracta d’un recorregut de poc més de 2 km, entre el nucli urbà de Bagà i el Santuari de Paller, envoltat de boscos i natura. A més, aquest itinerari esdevé el punt de partida de nombroses rutes a través del Parc Natural del Cadí-Moixeró i també, és un dels llocs de pas del popular sender anomenat camí dels Bons Homes. A l’interior d’aquesta església d’estil neoclàssic, amb una sola nau coberta amb volta de mig punt; destaca el retaule barroc presidit per la Mare de Déu de Paller, la patrona de Bagà que compta amb una gran estima i devoció per part dels baganesos i baganeses.

 

  • Camí dels Bons Homes. Aquest itinerari transpirinenc de llarg abast discorre entre Berga i Foix (Arieja, França) i s’inspira en els recorreguts utilitzats pels Càtars, durant els segles XIII i XIV, durant la seva fugida d’Occitània. És coneguda com una ruta de caràcter internacional, configurada com a Sender de Gran Recorregut amb el codi GR 107, senyalitzada amb marques de pintura de color blanc i vermell, banderoles direccionals a les cruïlles i indicacions informatives sobre el patrimoni i els serveis turístics de l’entorn.Comentaris

envia el comentari