Descobreix la Fira de la Llavor de Roda de Ter

Catalunya m'agrada

En un parell de dies torna a ser aquí la Fira de la Llavor de Roda de Ter, que enguany arriba a la seva 6a edició i que té com a objectiu contribuir a la recuperació, difusió i revalorització de les llavors locals o tradicionals.  La fira tindrà lloc el diumenge 15 d’abril, però els actes començaran demà amb la xerrada inaugural, tal com es porta fent els anys anteriors.

 

Fira de la Llavor

De 10 del matí a les 6 de la tarda a la Muntanyeta podreu trobar paradetes de menjar, venda de llavors i diferents formes d’afavorir el contacte entre productors i consumidors, a més de fomentar la cooperació entre pagesos i artesans que produeixen aliments ecològics i de proximitat. 

La fira s’organitza en 5 espais diferents:

- Espai d’intercanvi de llavor que és gestionat pel Banc de Llavors de Roda de Ter i està pensat per a fer intercanvi de llavors i així poder conservar les plantes. A banda, és un espai per a donar a conèixer la tasca del Banc.
- Espai Fira’t: un Mercat de productes ecològics i artesanals.
- Espai Aprèn: S’hi porten a terme xerrades, exposicions i tallers sobre la temàtica de la fira, l’entorn rural i la història de Roda de Ter.
- Espai Tasta’m: destinat al tast de productes de la mateixa fira. Aquest espai el gestionen els hortolans dels Horts Socials de Roda de Ter.
- Espai Gaudeix: animació de la fira, un espectacle amb rondalles, tallers de fer titelles amb roba reciclada, de fer galetes de pa, d’olis essencials, de recuperació de llavors…


A més per tercer any consecutiu podreu participar en el torneig de conserves fetes amb productes de l’hort. Les podreu deixar a partir de les 10 del matí i allà s’avaluaran pel jutjat. Molta sort!
Comentaris

envia el comentari