9 propostes per gaudir del cap de setmana

La Festivitat de Sant Antoni segueix protagonitzant les activitats dels pròxims dies a Catalunya

 

Arriba un nou cap de setmana i l'activitat no s'atura a Catalunya. Com ja va passar el cap de setmana anterior, la celebració de Sant Antoni Abat, patró dels animals, continua sent la gran protagonista de l'agenda d'activitats.

 

 

Els pròxims dies és el torn dels Tres Tombs en diferents municipis. Una celebració que en molts casos es fa coincidint amb la festivitat de Sant Antoni, aquest mateix dijous, dia 17 de gener. És el cas de la cavalcada dels Tres Tombs a Castellterçol, un homenatge a la gent de pagès, als treballadors del bosc i als traginers que feien viatges amunt i avall amb el seu bestiar. Hi ha previstes diferents activitats durant la jornada.

 

 

El mateix passa a Vilanova i la Geltrú on aquest dijous se celebra la festa dels Tres Tombs, en honor a Sant Antoni Abat, copatró de la ciutat des del 1363. La cavalcada compta amb la participació de cavalleries (cavalls, rucs i mansos) i carros i carruatges de Vilanova i la Geltrú, i altres vinguts de diferents indrets del país.

  

  

  

Ja el cap de setmana, la celebració arriba a diferents punts de Catalunya. D'una banda, els dies 19 i 20 se celebra la Festa de Sant Antoni a Solsona. Una festa que inclou un conjunt d'actes que tenen lloc bàsicament el dissabte: Missa a la catedral, cercavila, benedicció i desfilada dels tres tombs. Al migdia es celebra la gimcana i curses de cavalleries amb importants premis i a la nit sopar i ball.

 

 

 

 

També se celebra Sant Antoni a Sant Cugat del Vallès on la festa arriba al seu punt àlgid el diumenge 20 de gener, amb la tradicional benedicció dels animals i, sobretot, amb la rua dels Tres Tombs. La tarda abans, però, se celebren els Foguerons de Sant Antoni, amb una mostra de cultura popular i tradicional. Tot plegat sense oblidar la cavalcada dels Tres Tombs de Barcelona, el dia 19.

 

 
L'oli és un dels protagonistes del cap de setmana
L'oli és un dels protagonistes del cap de setmana | Cedida

 

 

 

  

I més enllà de la festivitat de Sant Antoni, són nombroses les activitats de les quals es pot gaudir durant el cap de setmana. Del 17 al 20 de gener, per exemple, se celebra la Fira de l'Oli i l'Oliva d'Ullastrell, i del 18 al 20, la Fira de les Garrigues, la Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra a les Borges Blanques.

 

 

També aquest cap de setmana, a Santa Pau, i com cada tercera setmana de gener, se celebra la tradicional fira de Sant Antoni, “Fira del Fesol”, en la qual hi participen tots els restaurants del municipi. Es realitzen diferents cuinats del llegum més preuat de Santa Pau que és el fesol.

 

 

D'altra banda, els dies 18 i 19, el Festival de Novel·la Negra a Tiana, amb l'objectiu de prestigiar la literatura negra que es fa en la nostra llengua i donar-li un espai on es pugui debatre sobre el gènere. i els dies 19 i 20, la tradicional Corrida de Puig-reig, una festa tradicional que se celebra cada any per Sant Antoni a Puig-reig des de fa més de 125 anys. La festa gira al voltant del món dels cavalls, els carros, l'embotit i els productes elaborats del porc.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?