7 plans per gaudir del cap de setmana a Catalunya

Són moltes les activitats que omplen el calendari per als pròxims dies
Mercat medieval a Viladecans
Mercat medieval a Viladecans | Cedida

Arriba un nou cap de setmana amb múltiples i variades propostes arreu del territori català. Un seguit de propostes que omplen l'agenda, i de les quals en destaquem set.

 

Si us agrada el món del còmic, des del passat dilluns, dia 19, i fins al diumenge, 25 de novembre, se celebra l'11a edició de la Setmana del Còmic de Tarragona. Unes jornades que aposten per la divulgació del còmic com a art i contenidor cultural a través de conferències, exposicions i projeccions.

 

Més cultura a Igualada, amb el Zoom Festival, que també s'estendrà fins al diumenge. El Zoom Festival de Ficció televisiva i Formats d'Igualada és el primer i únic certamen dedicat a aquest gènere a escala internacional, i fins al diumenge acull projeccions a concurs, ficció televisiva, formats, debats, presentació de programes, estrenes, curtmetratges, premis, convidats i professionals del sector de la petita pantalla.


 

Per als que preferiu les fires, hi ha diferents opcions durant el cap de setmana. Manresa, per exemple, celebra la Fira de Sant Andreu del 23 al 25 de novembre. Una celebració típicament comercial, artesanal i festiva que portarà parades d'artesans a diversos carrers del centre amb productes tant d'alimentació com de decoració, roba i bijuteria, etc.

 

En les mateixes dates, Viladecans organitza el Mercat Medieval, que arriba a la tretzena edició. Durant tres dies, el Barri Antic i el carrer del Doctor Reig s'omplen d'activitats diverses entre les quals hi ha exhibicions de falconeria, desfilades, espectacles i parades d'artesania, d'alimentació, de joguines i d'objectes de regal.

 

Fira de Nadal a la Sagrada Família
Fira de Nadal a la Sagrada Família | Cedida

 

D'altra banda, diumenge se celebra el Festival del Xató de Vilanova i la Geltrú, d'11 a 14 hores al Mercat de Mar del municipi. Una gran aventura per gaudir de la gastronomia de les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. Una aventura gastronòmica, estretament lligada als vins de la DO Penedès i a un plat únic al món, el saborós xató, originari de la zona.


 

I també diumenge, Trobada de Gegants d'Aiguafreda. 20 colles geganteres se sumaran a la festa que tanca el calendari anual dels Geganters d'Aiguafreda, sent la trobada amb més participació per la celebració dels 35 anys dels gegants del municipi.

 

I ja preparant Nadal, el dissabte arrenca la tradicional Fira de Nadal a la Sagrada Família de Barcelona, que es mantindrà fins al 23 de desembre. S'hi podran trobar parades d'avets de Nadal, guarniments nadalencs, pessebres i figures, així com de productes alimentaris típics d'aquesta festivitat com són els torrons i la fruita seca, a més de venda de regals, sobretot d'artesania, bijuteria i roba.
Comentaris

envia el comentari