14 propostes per gaudir del primer cap de setmana de l'any

Catalunya ofereix diferents opcions per gaudir del temps lliure el dia de Reis
Cavalcada de Reis a Terrassa 2018
Cavalcada de Reis a Terrassa 2018 | Marcel

Arriba el primer cap de setmana de l'any, el cap de setmana de Reis, i a Catalunya hi ha nombroses activitats i propostes per gaudir-ne en família. Un cap de setmana en el qual la majoria de poblacions posen punt final al programa nadalenc, a més d'oferir cavalcades de Reis per a tots els gustos.

 

Una de les característiques del cap de setmana són les Fires de Reis que se celebren a nombrosos municipis. Entre elles, hi ha la Fira de Reis d'Igualada, el dia 6, una de les fires més antigues de Catalunya, ja que la seva primera edició data del 1373. Fins a les 15 hores els visitants podran gaudir d'una àmplia oferta en planters, productes artesanals, alimentació... Prop de 200 expositors per triar i remenar. I fins aquest divendres, dia 4, encara es pot gaudir de la Fira d'Artesans de Nadal a Vic. Una fira que compta amb més de 40 expositors que comercialitzen peces elaborades exclusivament de forma artesanal. S'hi poden trobar productes molt diversos com encens, teixits, sabons naturals, plata treballada, vidre, peces de fusta, cuir, detalls amb flors seques, etc.


 

Fira de Reis d'Igualada
Fira de Reis d'Igualada | Cedida

 

Durant el cap de setmana també es podrà gaudir encara de diferents pessebres singulars i històrics. Entre ells, el Pessebre Monumental de Parets del Vallès, fins al dia 27, que es caracteritza per ser el pessebre més gran de Catalunya sobre taula 230 m2. Una altra opció és el Pessebre vivent de les Gunyoles a Avinyonet del Penedès. Un pessebre en moviment i parlat amb vestuari d'època i tradicional i música enregistrada que es representa des de 1976. Es pot gaudir fins al dia 13 de gener.

 

Més pessebres vivients, en aquest cas el de Castell d'Aro, fins al dia de Reis, que enguany arriba a la 60a edició. I una recomanació més, entre les moltes que hi ha arreu del territori. Es tracta del Pessebre de Sorra de la Pineda. Fins al dia 7 es poden contemplar les espectaculars escultures de sorra que donen forma al conjunt, en la seva 19a edició, al Parc del Pinar de Perruquet.


  

Pessebre de sorra
Pessebre de sorra | Cedida

Però, sense cap dubte, les grans protagonistes del cap de setmana, de la tarda i nit de dissabte, dia 5 de gener, són les tradicionals cavalcades de Reis. N'hi ha per a tots els gustos, i a tot el territori. Ses Majestats els Reis d'Orient arribaran a cada racó de Catalunya per omplir de màgia la Nit de Reis. Cavalcades com la de Cervera, la de Solsona, la d'Igualada o la de Sant Cugat del Vallès.

 

Cavalcada de Reis a Sant Cugat del Vallès
Cavalcada de Reis a Sant Cugat del Vallès | Lali Puig

 

Tot plegat, sense oblidar les grans cavalcades a les capitals catalanes, com són la de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.
Comentaris

envia el comentari