Descobreix 5 racons on anar d?excursi? des de Vic

Catalunyamagrada.cat

Sabies que ben a prop de la ciutat de Vic pots gaudir de diversos espais únics? Castells medievals, vistes naturals espectaculars, pobles pintorescos, obres romàniques... la comarca d’Osona t’ofereix tot això i més! Repassem alguns dels millors indrets que pots descobrir en una excursió d’un dia des de Vic.
 

 

Rupit

Al bell mig del Collsacabra, a una trentena de quilòmetres de Vic, s’hi troba un dels espais més visitats d’Osona: el poble de Rupit. Els pintorescos carrers costeruts i el seu paisatge de conte medieval li han fet valer ser distingit amb l’etiqueta Poble amb encant per la Generalitat de Catalunya. Deixa’t sorprendre pel perfil barroc del poble i el seu aire romàntic!

Montseny

 

Parc Natural del Montseny

Es tracta d’un escenari perfecte per dur a terme llargues caminades sota fagedes o alzinars i gaudir de la natura en estat pur. En el paisatge hi conviuen trets característics dels boscos mediterranis i també dels boscos centreeuropeus. També hi trobaràs l’Espai Montseny, on t’explicaran la història dels bandolers de la zona que van fer de la muntanya el seu refugi, o les llegendes de bruixes i dones d’aigua que s’amagaven per aquests boscos.

museu del ter

 

Museu del Ter

A Manlleu, a 15 km de Vic, hi destaca el Museu del Ter, un centre que gira al voltant de la industrialització on s’evidencien les grans transformacions productives i socials que l’aprofitament energètic del riu Ter va provocar en el segle XIX. Viu en directe la força de l’aigua amb les espectaculars turbines hidràuliques que s’exposen, i endinsa’t en la cultura industrial i la història dels empresaris i els obrers de la comarca d’Osona.

 

 
Sant Pere de Casserres

 

Monestir de Sant Pere de Casserres

Sens dubte, es tracta d’una de les joies imprescindibles del romànic català. Situat al terme municipal de les Masies de Roda, a menys de 20 km de Vic, aquest monestir et permetrà conèixer com era la vida en la Catalunya medieval. A més, a partir de Sant Pere de Casserres podeu seguir una ruta amb altres edificacions romàniques com Sant Pere de Savassona, Sant Feliuet de Savassona o Sant Esteve de Tavèrnoles.

Guilleries Savassona

 

Espai Natural de les Guilleries Savassona

Gaudeix d’uns paisatges espectaculars des dels cingles de Tavertet i les vistes dels pantans de Sau i de Susqueda. Al llarg de tot l’Espai Natural de les Guilleries Savassona trobareu diversos miradors amb unes vistes que us enamoraran com per exemple el Salt de la Minyona. També en aquesta zona podeu recórrer el Camí Oliba, una ruta d’art romànic que passa per Osona.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?