Temps de fred, temps de fires!

Catalunyamagrada.cat
A les fires de Nadal s'hi pot trobar de tot
A les fires de Nadal s'hi pot trobar de tot | Lali Puig

Amb l'arribada de les baixes temperatures, són molts els que opten per passar més temps a casa. Però altres prefereixen gaudir del que el fred els ofereix. Amb les primeres neus, molts són els que treuen els esquís i s'acosten a les muntanyes a practicar aquest esport en una de les 16 pistes d'esquí de Catalunya.

 

Però aquests dies, sense cap dubte, estan marcats per la proximitat de les dates nadalenques. Un fet que suposa que ciutat i pobles s'omplen de fires entorn d'aquest fet, per guarnir la casa, o bé per trobar-hi aquells productes gastronòmics adients i de proximitat per preparar els àpats festius.


Les fires omplen places i carrers
Les fires omplen places i carrers | Lali Puig

 

Les Fires de Nadal, moltes conegudes com Fires de Santa Llúcia, són el gran atractiu de les setmanes prèvies a Nadal. Unes fires conegudes d'aquesta manera, "de Santa Llúcia", perquè antigament s'instal·laven el dia 13 de desembre, diada de la santa. En l'actualitat l'inici de les fires de nadal comença abans d'aquesta data.

 

En elles s'hi pot trobar tot tipus d'objectesornamentals, des d'avets de totes les tipologies, fins a les figures del pessebre, tions, llums, i tot el que us pugueu imaginar.

 

Una oportunitat, també, per acostar-se als artesans. No solament els que ofereixen figuretes fetes de la manera tradicional, sinó tots aquells que ofereixen multitud de productes que poden esdevenir un regal perfecte per aquestes dates.


 

Unes fires que, a més, acostumen a ser un punt d'encontre on es realitzen diferents activitats, principalment adreçades a la canalla. Espectacles familiars, tallers infantils o propostes gastronòmiques acostumen a confluir a les fires de Nadal.

Les fires s'estenen arreu del territori
Les fires s'estenen arreu del territori | Lali Álvarez

 

Des de ja fa uns dies, les fires omplen places i carrers arreu del municipi, i n'hi ha una bona llista que no us podeu perdre. La Fira de l'Avet d'Espinelves (fins al 10 de desembre), la Fira de Nadal i del Torró Artesà de Cardedeu (del 15 al 17 de desembre), el Mercat de Nadal de Valls (del 16 al 17 de desembre), o la Fira del Pessebre d'Olot (del 8 al 10 de desembre) en són alguns dels molts exemples. No us ho perdeu!

Comentaris

envia el comentari