La Ribera d'Ebre

Catalunyamagrada.cat
Miravet, a la Ribera d'Ebre
Miravet, a la Ribera d'Ebre | Cedida

La Ribera d'Ebre és una comarca de Catalunya, a les Terres de l'Ebre, que s'estén a banda i banda del riu Ebre entre l'embassament de Riba-roja i Miravet. Pertany a la província de Tarragona i la seva capital és Móra d'Ebre. La comarca limita al nord amb el Segrià i les Garrigues, a l'est amb el Priorat i el Baix Camp, al sud amb el Baix Ebre i a l'oest amb la Terra Alta i el Matarranya.

 

Està formada per 17 pobles agrupats en 14 municipis, que ocupen una extensió de 825,29 km², amb una població de 23.867 habitants.


 

Els pobles de la comarca han nascut arran de l'aigua i han anat creixent. A la Ribera d'Ebre el riu ho és tot.

La població es dedica a l'agricultura, a la indústria i als serveis. En agricultura, els regadius han convertit importants zones de secà en terres fèrtils, on predomina la fruita dolça. Al secà, l'oliva, l'ametlla i el vi continuen sent els principals cultius. En la indústria té gran incidència el sector energètic. Pel que fa als serveis cal remarcar la importància del sector comercial localitzat a Móra d'Ebre, Móra la Nova i Flix.

 

El clima a la Ribera d'Ebre és Mediterrani Litoral o Prelitoral Sud a la part meridional de la comarca i Mediterrani Continental Sec a la part septentrional. La distribució de la precipitació és irregular i amb un total anual escàs

Comentaris

envia el comentari