Puigcerdà m'agrada

És la capital de la Cerdanya
Puigcerdà
Puigcerdà | Cedida

Puigcerdà és la capital històrica de la Cerdanya i de l'actual comarca de la Baixa Cerdanya, a la província de Girona. El terme municipal limita al nord amb Ur, Enveig, la Tor de Querol, la Guingueta d'Ix i Palau de Cerdanya; i al sud amb Guils de Cerdanya, Alp, Bolvir i Fontanals de Cerdanya.

 

La vila la va fundar l'any 1178 Alfons II d'Aragó, que va manar construir una ciutat sobre un turó anomenat mont Cerdà. Se sap que la vila tenia una muralla amb vuit portes d'accés i un estany artificial, encara existent, que servia per al regadiu dels conreus. Aquest estany forma part del Parc Schierberck i durant els mesos d'estiu s'hi pot navegar amb barques de rem.

 

Econòmicament són importants el mercat setmanal i les fires i mercats artesanals. També és un punt neuràlgic pel turisme de muntanya, a més de tenir pistes d'esquí molt properes i un entorn natural propici per gaudir del paisatge i la tranquil·litat de la muntanya.

 

Llac de Puigcerdà
Llac de Puigcerdà | Cedida

 

  

patrimoni arquitectònic església de Santa Mariaesglésia romànicacampanar Convent de Sant Domènech de Puigcerdà

 

Les celebracions de Puigcerdà es resumeixen en la Festa Major que se celebra al mes de juliol, l'Aplec de Sant Jaume que es fa el 25 de juliol també i la fira del bestiar, celebrada el primer cap de setmana de novembre.Comentaris

envia el comentari