El Priorat

Catalunyamagrada.cat
El Priorat
El Priorat | Cedida

Al bell mig de la Serralada Prelitoral Catalana, entre el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, es troba el Priorat, una comarca que limita amb el Baix Camp, la Ribera d'Ebre, les Garrigues i la Conca de Barberà.

 

Amb un relleu molt accidentat, hi destaquen les muntanyes de Prades a l'est, i les serres de l'Argentera, d'en Jover i Llaberia al sud. La capital de la comarca és Falset.

El Priorat coincideix força amb la conca del Siurana i la del seu afluent el Montsant. Ambdós rius neixen a les muntanyes de Prades i encerclen la serra del Montsant. S'uneixen prop de Bellmunt del Priorat i finalment desguassen a l'Ebre. Pel que fa al clima, és mediterrani amb influència marítima, encara que s'hi observa una lleugera tendència continental. Les precipitacions són més aviat escasses.


 

Econòmicament, el Priorat és una comarca que viu bàsicament del camp. La ramaderia hi és molt reduïda, i l'activitat industrial insignificant. El 37% de la superfície del Priorat és terra conreada. La resta són matollars, garrigues i brolles, i boscos, sobretot de pins. Només el 6% del conreu és regadiu. La resta és secà amb un predomini de cultius llenyosos.
Comentaris

envia el comentari