El Pla de l'Estany m'agrada

Catalunyamagrada.cat
Pla de l'Estany
Pla de l'Estany | Cedida

El Pla de l'Estany és una comarca del nord-est de Catalunya, amb capital a Banyoles, que limita ammb la Garrotxa, l'Alt Empordà i el Gironès.

 

La singularitat de la comarca està clarament lligada a l'aigua: el sistema lacustre, format per un conjunt d'estanyols i presidit per l'estany de Banyoles, n'és el tret d'identitat. L'entorn natural del Pla de l'Estany també destaca per la diversitat i per la riquesa de la flora i de la fauna. Existeix una gran varietat d'ocells, especialment al voltant de l'estany, i pel que fa a la vegetació, predomina el pi i l'alzina, a més del roure i el freixe, principalment.


Estany de Banyoles
Estany de Banyoles | Cedida

 

Pel que fa al clima, aquest és Mediterrani de tipus Prelitoral nord. És una comarca plujosa. Les estacions plujoses són les equinoccials, mentre que l'estació seca és l'hivern a la banda més propera a la Garrotxa i l'estiu al sector més oriental. De fet, els estius són calorosos, amb mitjanes d'uns 23 °C a 24 °C, i els hiverns freds, al voltant dels 7 °C, comportant una amplitud tèrmica anual moderada.

 

 

L'abundància d'aigua i la qualitat dels sòls han fet que la base de l'economia sigui l'agricultura, compementada per la ramaderia, especialitzada en el bestiar boví, el porcí i l'aviram. Pel que fa a la indústria, aquesta continua centrada a Banyoles.

Comentaris

envia el comentari