El Pirineu de Girona m'agrada

Mil indrets per descobrir a la comarca de Girona
La Vall de Núria
La Vall de Núria | Cedida

El Pirineu de Girona és la marca turística de la Diputació de Girona que complementa la Costa Brava i comprèn les comarques de la Cerdanya, la Garrotxa i el Ripollès. És la zona de muntanya determinada pel vessant sud dels Pirineus de la província de Girona.

 

La Garrotxa és la comarca verda del Pirineu de Girona, que es distingeix pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, amb 30 cràters i un espai protegit de més de 12.000 hectàrees. El Ripollès és una comarca que atresora un gran nombre de monuments romànics, sent una de les seves millors mostres el monestir de Santa Maria de Ripoll. L'entorn geogràfic de la comarca permet practicar tot tipus d'esports de muntanya durant tot l'any.


El pont de Camprodón
El pont de Camprodón | Cedida

 

La Cerdanya és la comarca de la neu, la més occidental de la geografia de la demarcació de Girona i, alhora, la que presenta un tarannà més pirinenc. Ermites i petites esglésies romàniques ofereixen la possibilitat de seguir diferents itineraris per aquesta zona, que comprèn una part del Parc Natural de Cadí-Moixeró.

 

El Pirineu de Girona es caracteritza, entre altres, per acollir la denominada Ruta del Romànic. Aquesta ruta aplega un conjunt de construccions medievals, majoritàriament esglésies i monestirs, que s'han convertit amb elements emblemàtics de pobles com Beget, Ripoll o Camprodon.

La Garrotxa
La Garrotxa | Cedida

 

Un altre indret significatiu és la vall de Núria, al Ripollès. La vall és coneguda pel seu monestir i l'estació d'esquí construïda al seu voltant, i només s'hi pot accedir mitjançant un ferrocarril de muntanya. A més de les estacions d'esquí que hi ha a la zona, probablement el màxim exponent de la natura pirinenca es troba al Parc natural Cadí-Moixeró, a la Cerdanya.

Comentaris

envia el comentari