La majestuosa Torre de la Carrova

L'antiga torre de vigilància pertany a l'Ajuntament d'Amposta

 

D'entre el patrimoni de què disposa el terme municipal d'Amposta, al Montsià, hi destaca la Torre de la Carrova, una antiga torre de vigilància del trànsit pel riu Ebre, datada del segle XII, i que es troba a 4 km aigües amunt d'Amposta, al costat de les restes de l'assentament d'una antiga vil·la romana.

 

La seva estructura robusta del s. XIV la situa com un dels exemples més majestuosos de fortificació defensiva al curs inferior de l'Ebre. Sobre una base de 15 per 11,5 metres i amb una alçada de 18,5 metres s'hi troben tres nivells i una terrassa superposada, amb barbacanes. L'exterior és de pedra calcària, i en destaquen unes finestres geminades, dividides per unes columnetes amb capitell. Antigament no tenia accés a nivell de terra, i s'hi entrava per la finestra del primer pis. Va ser posteriorment quan es va habilitar una porta.

 

Des de 1443 fins ben entrat el segle XIX va pertànyer al convent de Benifassà. Després de passar per mans de diversos propietaris, fins que l'any 1991 va ser adquirida per l'Ajuntament d'Amposta, qui la va restaurar segons el projecte de J. L. Millán Bel, davant el perill d'enrunament a causa del badall produït per un llamp.

 

 

Actualment és un lloc d'esbarjo i de descoberta del patrimoni de la zona. S'ha habilitat una zona de pícnic, a prop de la font de la Carrova i les restes de la part rústica d'una vil·la romana. El parc arqueològic es pot visitar els diumenges, d'11 a 13 hores.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?