Lleida m'agrada

És la capital del Segrià i es troba a l'oest de Catalunya

 

 

Lleida és una ciutat, capital del Segrià, situada a l'oest de Catalunya, al voltant d'un turó esglaonat situat a la vora del riu Segre. És el terme municipal més gran i més poblat de la comarca, format per la ciutat, les entitats municipals descentralitzades de Raimat i Sucs i 56 partides. El municipi de Lleida té més de 130.000, sent el sisè més poblat de Catalunya.

 

Pel que fa al clima, aquest és continental de forta influència mediterrània. És força sec i àrid a l'estiu, i humit a la tardor i l'hivern, amb temperatures mitjanes que abasten entre els 14-16?°C i oscil·lacions que van entre els 38?°C de l'estiu a una mitjana de 0?°C a l'hivern. Les precipitacions són escasses i irregulars.

 

El principal motor de l'economia lleidatana és el sector de serveis (77,1% del VAB de 2001), seguit de la construcció (10,6%), la indústria (10,1%) i l'agricultura (2,1%). Lleida és des de fa molt de temps un nucli estretament relacionat amb les xarxes de comunicacions que hi conflueixen. Aquesta situació explicaria, en part, el perquè del desenvolupament més gran d'indústries agroalimentàries del que és un dels centres més importants de Catalunya i fins i tot d'Europa.

 

Lleida de nit
Lleida de nit | Cedida

 

 

L'activitat comercial, de gran tradició i arrelament a la ciutat, s'estén per la comarca del Segrià i per les comarques veïnes. Lleida és una ciutat moderna, culturalment activa, ben comunicada i situada en un entorn natural únic. Gaudeix del privilegi d'acollir, en el seu traçat, espais naturals tan importants com el parc natural de la Mitjana -un ecosistema de gran valor natural i ecològic-, el parc del riu Segre o els Camps Elisis, així com l'Horta, el cinturó verd que envolta la ciutat. Aquesta cultura natural ha fet que Lleida creixi amb uns valors mediambientals i de qualitat dins del marc d'una ciutat sostenible.

 

La ciutat acull monuments històrics com ara la Seu Vella, o bé el Conjunt Monumental de Gardeny, els quals són visitats cada any per desenes de turistes. Destaca també la Universitat de Lleida (UdL), una universitat pública ubicada a la ciutat. Es tracta de la universitat més antiga tant de Catalunya com de la desapareguda corona d'Aragó, i és una de les universitats més antigues d'Europa.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?