L'encant del Museu Pau Casals

Catalunyamagrada.cat
Vil·la Casals
Vil·la Casals | Cedida

El 2 de juny de 2001 obria les seves portes el Museu Pau Casals al passeig marítim de Sant Salvador, al Vendrell. Un Museu que es troba a la Vil·la Casals, la casa que Pau Casals va fer construir en aquest indret l'any 1910.

 

Una casa concebuda inicialment com una casa d'estiueig que va ser reformada per l'arquitecte Antoni Puig i Gairalt entre 1931 i 1936, amb la Sala de la Música, el jardí i el mirador. Pau Casals hi va viure fins al 1939, quan es va veure obligat a marxar a l'exili i mai més hi va tornar.


 

Anys més tard, el 1972, Pau Casals i la seva esposa Marta Montañez van crear la Fundació Pau Casals amb l'objectiu de preservar el patrimoni que Pau Casals tenia a la casa de Sant Salvador. Un any després de la seva mort, el 1974, es va obrir al públic la Sala del Sentiment, la Sala de Concerts i la del Vigatà i el 1976 es va inaugurar la casa com a museu.

Un dels espais de la casa
Un dels espais de la casa | Cedida

 

El 1996 la Fundació Pau Casals va decidir tancar el museu per sotmetre'l a una profunda rehabilitació. El pas dels anys, les condicions climàtiques adverses i les noves necessitats que platejava la societat actual feien necessària una intervenció tant des del punt de vista estructural com museogràfic. Va ser l'any 2001 quan es van obrir les instal·lacions tal com es coneixen avui dia.


 

Un museu que té com a principal objectiu el de conservar, preservar i difondre la vida i l'obra de Pau Casals a través de l'extens patrimoni artístic i documental que s'hi conserva.
Comentaris

envia el comentari