Les estacions abandonades del metro de Barcelona

Catalunya m'agrada

El metro de Barcelona ha anat creixent i canviant amb els anys, s’han ampliat les línies i s’han obert i tancat noves estacions. Aquests canvis han fet que alguns d’aquests espais anessin quedant abandonats. Hem fet un recull d’alguna d’aquestes parades, i, tot i que no es poden visitar, n’hi algunes que sí que es poden veure quan s’hi passa dins el metro.

 

Possiblement la més famosa és la de Correos, situada a la part alta de la Via Laietana i que va deixar de fer-se servir l’any 1972. Va inaugurar-se l’any 1934 i a les seves parets encara s’hi poden veure cartells de l’època. També és possible veure-la quan s’hi passa amb el metro si estem atents.


 

 

L’estació de Gaudí, situada entre les parades de Sagrada Família i Sant Pau, no va arribar a posar-se mai en funcionament, tot i estar totalment acabada. És la que millor conservada es troba i el seu vestíbul es utilitzat pels treballadors de TMB. L’estació es veu perfectament des de dins del metro en totes dues direccions.

 

A la mateixa Via Laietana, però aquest cop tocant al mar, s’hi troba una de les altres estacions abandonades i que tampoc va arribar a obrir-se mai. Es tracta de l’estació de Banc, que mai va acabar de construir-se ja que els enginyers encarregats de les obres van cometre greus errors de càlcul.

Comentaris

envia el comentari