La colònia Güell, el tresor millor guardat de Gaudí

Catalunya m'agrada

Amagada al terme municipal de Santa Coloma de Cervelló trobem una de les obres de Gaudí menys conegudes: la Cripta de la Colònia Güell. Allà va ser on l'arquitecte català Antoni Gaudí va començar a aplicar algunes de les innovacions que faria servir a la Sagrada Família.

Colònia Güell

A la  web de la Colònia descriuen la cripta d'aquesta manera:

"A l’església trobem els arcs de catenària que, al mateix temps que simplifiquen el problema de les càrregues, determinen l'ús de murs exteriors amb forma de paraboloides hiperbòlics. Al mateix esperit integrador es deuen el tractament dinàmic i fluid de l'espai interior o els mecanismes de fusió de l'edifici amb el mitjà natural els diferents nivells de les naus s'adapten al pendent del turó i els materials són de colors i textures similars als del sòl i la vegetació.


Totes aquestes aportacions constitueixen originals solucions que responen a la voluntat de síntesi entre plantejament estructural, tècniques constructives i formes arquitectòniques, però que també s'enriqueixen amb el valor estètic i simbòlic dels elements purament ornamentals. L'església de la Colònia Güell inclou també nombrosos exemples del domini de les arts aplicades per part de Gaudí, tant pel que fa als elements del mobiliari com als purament ornamentals."
Comentaris

envia el comentari