Cingles i monòlits rogencs a la Vall d'Horta

Catalunyamagrada.cat
Mas del Marquet de les Roques
Mas del Marquet de les Roques | Consell Comarcal del Vallès Occidental

Amb l'arribada del bon temps, arriba el moment de gaudir de l'aire lliure quan es disposa de temps lliures. Ara que comença la setmana, és un bon moment per planificar les sortides del pròxim cap de setmana. Una proposta, ben a prop de Barcelona, és recórrer la bucòlica vall d'Horta, dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, entre un singular paisatge on cingles i monòlits rogencs contrasten vivament amb el verd dels bosc que entapissa la muntanya.

 

El recorregut té una longitud de 12,9 km i, amb una dificultat Baixa-Mitjana, es pot fer amb tres hores i mitja.


 

El recorregut comença a Sant Llorenç Savall, al aparcament que hi ha al sud de la població, direcció a Castellar del Vallès. Es creuà la B-124 i s’agafa una pista que neix a l’esquerra d’una casa. Cal seguir les marques de l’itinerari dels 3Monts. A partir de la Creu del Ricó el recorregut transcorre dins dels límits del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i quan portem una mica més d’una hora caminant (4,25 km) arribem al Marquet de les Roques, que acull el Centre d’Interpretació de l’itinerari dels 3Monts que uneix de Sant Llorenç del Munt, el Montseny i Montserrat.


Quasi a la meitat de la ruta arribem a la font del Llor. Pel corriol de l’esquerra penetrem en un bosc espès i arribem al coll de Gavatx (684 m) punt més alt de la ruta, des de on podem accedir a les runes del castell de Roca Mur. Pel marge dret del torrent de les Comes anirem a parar a la pista asfaltada del Marquet de les Roques que, per l’esquerra, ens porta al trencall de la Muntada i can Brossa. Cal desfer el camí per on hem vingut per tornar a Sant Llorenç Savall.
Comentaris

envia el comentari