El Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa

El Museu es troba al carrer de Salmerón, 25

 

Terrassa compta amb una llarga tradició tèxtil. Per conèixer-la i preservar el llegat d'aquesta història, existeix el Centre de Documentació i Museu Tèxtil (CDMT). Un centre que vetlla per la preservació del patrimoni tèxtil i treballa amb la voluntat d'oferir coneixement especialitzat i divulgatiu al nombre més gran de públic possible a partir dels productes tèxtils històrics i contemporanis.

 

 

El centre va començar a gestar-se en el context d'un Vallès plenament abocat a la indústria tèxtil, i l'any 1946 va formar-se l'embrió del Centre de Documentació i Museu Tèxtil a partir de la col·lecció privada d'Ignasi Abadal Soldevila que l'industrial llaner Josep Biosca va comprar i posteriorment va donar a la ciutat.

  

Va ser així com va néixer el museu més antic de Terrassa i el primer centre especialitzat de l'Estat espanyol. Anys després, s'incorporà als fons del Museu Provincial Tèxtil Biosca la col·lecció que Diputació de Barcelona havia adquirit a l'industrial barceloní Ricard Viñas.

 

 

El 1988 es va presentar i aprovar, amb el suport de l'ICOM, un projecte de replantejament integral del museu tant des del punt de vista conceptual com físic i de gestió. El 1989 es posava en marxa el procés que el portaria a evolucionar cap a un centre dinàmic, basat en el patrimoni com a valor de creació industrial: el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa.

 

 

El CDMT és obert al públic gratuïtament tots els dimarts i els dijous de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores. I els divendres i diumenges de 10 a 14 hores (excepte agost i festivitats).

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?