El Centre d'Interpretació del Ferrocarril

Catalunyamagrada.cat
El Centre d'Interpretació del Ferrocarril
El Centre d'Interpretació del Ferrocarril | Ajuntament de Móra la Nova

Els amants del ferrocarril tenen una cita indispensable al municipi de Móra la Nova, on es pot visitar el Centre d'Interpretació del Ferrocarril. Un espai interactiu i multimèdia que aproxima als visitants a la realitat històrica del món del ferrocarril.

 

Està situat a l'antic complex ferroviari, que tingué un dels dipòsits de locomotores de vapor més importants d'Espanya amb prop de 100 locomotores i 1000 treballadors. En aquest espai, es pot visitar aquest antic Enclavament, un edifici construït per la companyia ferroviària MZA l'any 1928, que fou destinat al control de la circulació dels trens.


 

L'edifici ha estat rehabilitat i museïtzat dins del projecte de Centre d'Interpretació del Ferrocarril. Al seu interior, es pot contemplar i experimentar a través d'objectes, fotografies, plànols i un audiovisual, l'evolució dels sistemes de senyalització i comunicació ferroviària al llarg de la història.


A l'exterior de l'edifici hi podreu visitar el pont giratori i el taller de restauració de vehicles ferroviaris, a més de la cotxera del tren turístic on es podran visitar diversos vehicles ferroviaris restaurats, en procés de restauració i pendents de restauració.
Comentaris

envia el comentari