Amposta m'agrada

És la capital del Montsià, a les Terres de l'Ebre
El pont penjant d'Amposta és un dels seus trets característics
El pont penjant d'Amposta és un dels seus trets característics | Cedida

Amposta, capital de la comarca del Montsià, està situada al marge dret del riu Ebre, al punt en què conflueixen la línia costanera i el delta de l'Ebre. El seu terme municipal, el més gran de la comarca, inclou els pobles de Balada i Poble Nou del Delta i les urbanitzacions Eucaliptus i Favaret.

 

Amposta és un territori molt ampli i amb moltes possibilitats. Des de la Serra del Montsià fins a arribar al mar per la desembocadura del riu, passant pel delta de l'Ebre, Amposta abasta un territori immens on la natura és la protagonista.

 

A partir dels indicis arqueològics, com ara un poblat ibèric amb set sitges de gra a la zona del castell, es pot determinar que ja hi havia presència ibèrica al terme municipal. També s'han trobat restes d'una vil·la romana a la vora del turó de la torre de la Carrova.

 

Torre de la Carrova
Torre de la Carrova | Cedida

 

  

agriculturaindústria sector terciari

 

I és que el Parc Natural del delta de l'Ebre és un dels principals atractius de la zona. És la zona humida més gran de Catalunya i una de les més rellevants del Mediterrani occidental, sent declarat Parc Natural per la Generalitat de Catalunya el 1983.Comentaris

envia el comentari