Roger Casamajor, l'actor de l'Alt Urgell premiat als Gaudí

Catalunyamagrada.cat
Roger Casamajor, a 'Pa negre'
Roger Casamajor, a 'Pa negre' | Cedida

Roger Casamajor és, segurament, l'actor més cèlebre que ha donat l'Alt Urgell. Nascut a la Seu d'Urgell el 17 de desembre de 1976, va guanyar el Premi Gaudí al millor actor secundari per Pa negre.

 

La seva formació com a actor va començar a Andorra, i va ser membre, durant 5 anys, de la companyia Somhiteatre, amb la que va actuar en les obres Farses medievals, El Xal i El casament dels petits burgesos.

 

Va estudiar al Col·legi del Teatre i a l'Institut del Teatre de Barcelona, mentre feia les seves primeres incursions en el món del cinema amb El mar, d'Agustí Villaronga, L'illa de l'holandès, de Sigfrid Monleón, Salvajes, de CarlosMolinero i Guerreros, de Daniel Calparsoro, i també la sèrie de televisió Temps de Silenci.


Posteriorment, ha participat en diferents sèries televisives, com Mar de fons o Ventdelplà, en telefilms com Després de la pluja, obres de teatre com Carnaval i pel·lícules com El laberinto del fauno. El reconeixement va arribar per la seva interpretació de Farriol a Pa negre, guanyant el Premi al millor actor secundari als III Premis Gaudí.
Comentaris

envia el comentari