La gastronomia de Puigcerdà m'agrada

La cuina de la zona es basa en els productes naturals de muntanya
El trinxat de la Cerdanya és el plat més típic de la zona
El trinxat de la Cerdanya és el plat més típic de la zona | Cedida

 

 

Per entendre la gastronomia típica de Puigcerdà, cal donar un cop d'ull a la cuina pròpia de la Cerdanya, on els productes naturals de muntanya tenen un paper molt rellevant. No en va són la base de la seva cuina tradicional.

 

Aquesta cuina tradicional han fet que la comarca sigui coneguda també per la seva rica gastronomia, organitzant-se durant l'any diverses jornades gastronòmiques als diferents municipis, també a Puigcerdà.

  

En aquesta àmplia oferta gastronòmica hi predominen els derivats del porc, el bull blanc o negre, el bull de fetge, la vedella i la carn de caça. També els formatges, la mantega o la mel, així com les patates, els bolets, les hortalises, verdures i fruita dolça.


 

 

Però si ens hem de quedar amb un plat típic que defineixi la zona aquest és el trinxat de la Cerdanya. Un plat que podeu preparar a casa seguint aquesta recepta:

 

Trinxat de la Cerdanya
Trinxat de la Cerdanya | Cedida

 

Ingredients per a 4 persones:

 

  • 1 col verda d'hivern de la Cerdanya
  • 1 kg de patates
  • 4 rostes o xulles de cansalada
  • 2 grans d'all
  • oli d'oliva extra verge
  • llard de porc
  • sal

 

Elaboració:

 

  1. Poseu la col netejada i trossejada a bullir en aigua i una mica de sal.
  2. Mentrestant, peleu les patates, talleu-les a trossos i afegiu-les a l'olla. Deixeu-ho bullir uns 25 minuts.
  3. Escorreu bé la patata i la col. A una cassola, trinxeu-ho amb l'ajut de l'escumadora.
  4. Fregiu els alls pelats en una paella amb una mica d'oli i una mica de llard. Retireu-los quan estiguin ben daurats. Afegiu la cansalada i fregiu-la bé. Reserveu-la.
  5. Poseu una mica d'aquest oli a dins de la cassola on hi ha la col i les patates, i removeu-la bé.
  6. A la paella on heu fregit la cansalada, i amb el greix que queda, poseu-hi tot el que hi ha a la cassola, formeu com una truita i enrossiu-la molt bé per les dues bandes
  7. Quan estigui al punt, serviu-la de seguida amb els trossos de cansalada a sobre.




Comentaris

envia el comentari