La gastronomia de Cervera m'agrada

La cuina típica del municipi cal emmarcar-la en el conjunt de tradicions gastronòmiques de la Segarra
Coca de recapte
Coca de recapte | Cedida

La gastronomia de la Segarra ve marcada per l'autosuficiència del món rural, fet que fa possible que encara es conservin maneres autònomes d'alimentació.

 

Les característiques de la comarca configuren una cuina singular que aprofita els seus recursos naturals (cereals, ametlles, oli...) i els produïts als horts, als corrals, als obradors... donant una bona cuina, pastisseria, dolços i alcohols de primera qualitat.

 

Un dels productes que no poden faltar a les taules de Cervera són les coques de recapte, que tenen una llarga tradició a la cuina catalana en general i a la d'interior en particular. A la Segarra, comarca cerealística per excel·lència, era una manera gustosa de menjar cereal.

 

D'aquesta manera, sobre la base fina de coca s'hi afegeix qualsevol producte de l'horta que es tingui a l'abast, juntament amb botifarra o arengades per completar l'àpat.

 

Coca de recapte | cedida

 

Així es prepara:

 

INGREDIENTS (per a 6 persones)

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

RECEPTA

  

  

  

  

tova

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

fins

  

  

  

  



Comentaris

envia el comentari