Empedrat de mongetes del ganxet

Catalunyamagrada.cat
Empedrat
Empedrat | Cedida

L'empedrat és una amanida senzilla de preparar, típica del Vallès Oriental, que té com a base les mongetes del ganxet.

 

Així es prepara, per a 4 persones.

 

INGREDIENTS:

 

300 grams de mongetes del ganxet

400 grams de tonyina i/o bacallà remullat

4 tomàquets

1 pebrot

2 cebes tendres

4 ous durs

Olives negres

Oli, sal i pebre

Vinagre de Mòdena

Els ingredients
Els ingredients | Cedida

 

PREPARACIÓ:

 

  • Bulliu les mongetes del ganxet dues hores, després de passar la nit en remull, amb una fulla de llorer, alls i ceba.
  • Bulliu els ous, peleu-los i feu-los a trossets.
  • Talleu a daus o tires el pebrot i la ceba.
  • Ratlleu el tomàquet i amaniu-lo amb sal, oli, pebre i unes gotes de vinagre de Mòdena.
  • Prepareu el plat posant les mongetes al fons amb la tonyina i el bacallà, les verdures, els ous i les olives damunt.
  • Amaniu-ho amb tomàquet, i guarniu amb unes fulles de julivert.




Comentaris

envia el comentari