La cuina de Lleida m'agrada

La gastronomia de la ciutat, i la província, gaudeix de personalitat pròpia

 

La gastronomia de Lleida té personalitat pròpia, parlant de fruita, caragols, carn a la brasa, embotits, cassoles, olles... I és que l'extensa horta de la zona nodreix de verdures i hortalisses uns plats que tenen com a protagonistes la carn de granja o de corral i, sobretot, pel porc. no en va, les comarques de Lleida són líders en la criança i l'engreix d'aquest animal.

 

També és remarcable l'acompanyament d'aquests plats pel vi i l'oli de la zona. de fet, el vi (DO Costers del Segre) i l'oli d'oliva (DOP Garrigues) de Lleida són productes de primera qualitat reconeguts a nivell mundial.

 

Però si per una cosa destaca Lleida és per la cuina del caragol. De fet, Lleida és la capital de la cuina del caragol. Es pot cuinar a la llauna, i es menja acompanyat d'allioli o vinagreta, amb samfaina, a la brutesca, a la gormanda, etc. La festa gastronòmica de l'Aplec del Caragol és el màxim exponent de la cuina autòctona de Lleida.

 

 

Així es preparen els caragols a la llauna:

 

  • Cobriu amb sal gruixuda el fons d'una llauna (safata de forn) i disposeu al damunt els caragols, ben nets, amb la part carnosa cap a dalt.
  • Saleu-los i poseu-los a foc fort, preferiblement de llenya.
  • Si els cuineu a casa, queden millor al forn a temperatura forta.
  • 5 minuts després, traieu-los, amaniu-los amb pebre negre al gust, ruixeu-los amb una picada d'oli, all i julivert i introduïu-los de nou al forn.
  • Estaran al punt quan la part carnosa agafi un color daurat.
  • S'acompanyen d'allioli i vinagreta.
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?