Coca de recapte amb samfaina i anxoves

Catalunyamagrada.cat
Coca de recapte amb samfaina i anxoves
Coca de recapte amb samfaina i anxoves | Cedida

La coca de recapte és un dels plats més típics de les terres de Ponent. S'acostumen a fer amb les hortalisses de l'hort, i se li afegeixen altres productes, com poden ser botifarra, anxoves, olives... el que vingui de gust!

 

Avui preparem coca de recapte amb samfaina, anxoves i olives negres.

 

INGREDIENTS (per una coca gran):

 

500 g de farina de força.

30 g de llevat fresc.

250 ml. d'aigua tèbia.

Dues cullerades grans d'oli d'oliva verge extra.

Una mica de sal.

Samfaina casolana.

Anxoves en oli d''oliva.

Olives negres.


S'hi poden posar anxoves, botifarra, llonganissa... al gust!
S'hi poden posar anxoves, botifarra, llonganissa... al gust! | Cedida

 

ELABORACIÓ:

 

Barrejar bé la farina i la sal en un bol, desfem el llevat en aigua tèbia, i ho barregem tot, junt amb les dues cullerades d'oli. Ha de quedar una massa ben elàstica.

Posem la massa en una superfície neta i seca, i seguim amassant. Fem una bola i la deixem reposar 15 minuts tapada amb un drap.

Tornem a pastar, li posem oli per sobre i la tornem a deixar reposar tapada 30 minuts.

Estirem la massa sobre paper de forn en una safata, i la deixem reposar mitja hora més en un lloc càlid.


Hi posem la samfaina per sobre, les anxoves i les olives negres, al gust.

Ho posem al forn prèviament escalfat a 220°, i coem la coca 20 minuts.

 

Llesta per menjar!




Comentaris

envia el comentari