Obre les portes l'exposició "Suite Metropolitana"

Elisenda Bonet, directora del 48h Open House Barcelona: "La manera ideal d'entendre l'arquitectura és amb l'experiència arquitectònica"

 

Aquest dimarts 23 d’octubre obre les portes l'exposició "Suite Metropolitana" a l’espai Mercè Sala de TMB, on el visitant podrà caminar a través d’un seguit d’habitacions per visualitzar diversos projectes metropolitans de diferents naturaleses i escales, fets amb diferents elements i tipus de materials. La particularitat de la mostra és la relació metafòrica entre l’escenografia de l’exposició i l’essència dels projectes, basada en una doble perspectiva.

 

Per una banda, el continent és una suite, que es defineix per ser un espai amb un conjunt d’habitacions que formen una unitat. Per altra banda, el contingut són els projectes metropolitans, que es mostren individualment a escala local, però que alhora no s’entenen sense considerar-los dins d’una escala metropolitana. 

 

El vincle que uneix el lloc i el tema és el recorregut que els visitants podran fer a través de les diverses habitacions identificades amb l’ajuda de hashtags. En aquest espais aniran visualitzant els diferents projectes metropolitans tot escoltant suites de diversos autors. 

Obre les portes l'exposició ''Suite Metropolitana''
Obre les portes l'exposició ''Suite Metropolitana'' | AMB

 

Els projectes que es mostren tenen diferents escales, naturaleses i morfologies però el fil conductor és la reflexió a doble escala: des de la mirada més pròxima fins la visió més allunyada. Hi ha grans projectes de sistemes d'infraestructures o projectes de planejament urbanístic que han d’estructurar el territori, com ara vies verdes o la recuperació d'espais fluvials. També hi ha projectes que prenen una dimensió supramunicipal, com alguns parcs o vies cíviques, que incideixen en més d’un municipi. I fins i tot trobarem molts projectes d'espai públic o de caràcter paisatgístic que tenen una clara incidència local, com ara places o equipaments cívics, però que, tanmateix, es relacionen amb altres elements territorials i tenen repercussió més enllà del seu municipi. 

 

 

Aquest any amb motiu de 48h Open House Barcelona els dies 27 i 28 d’octubre s’ofereixen visites guiades de l’exposició "Suite Metropolitana" i també alguns dels edificis o espais que formen part de l'exposició, per completar el coneixement de cada projecte de manera lúdica.

 

Elisenda Bonet, la directora del 48h Open House Barcelona explica que "la manera ideal d'entendre l'arquitectura és amb l'experiència arquitectònica", és per això que, entre d'altres coses, aquesta exposició "despulla" els projectes arquitectònics, podent-los observar des del seu embrió fins l'obra final. Això és "inèdit", explica l'arquitecta de l'Oficina Tècnica de Gerència de l'AMB Helena Sanz. 

 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?