L'exposició "La Portalada del Monestir de Ripoll" arriba a Sant Pere de Rodes

Catalunyamagrada.cat
Part de la mostra
Part de la mostra | Cedida

Des del 15 de març, i fins al 15 d'abril, el monestir de Sant Pere de Rodes acull l'exposició itinerant "La Portalada del Monestir de Ripoll. Candidatura Patrimoni Mundial de la UNESCO".

 

La voluntat és que la portada romànica de Ripoll formi part del llegat de monuments culturals de la humanitat, que representen símbols i emblemes de les diferents cultures que hi ha i han existit al món. El camí per aconseguir que la Portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll sigui declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO, es va iniciar l'any 2014 i va fer un pas important el mes de novembre 2016 quan va ser inclosa en la Llista Indicativa per part del Consejo del Patrimonio de l'Estat Espanyol.


 

Un dels objectius dels promotors de la iniciativa de la candidatura a Patrimoni de la Humanitat, és continuar amb la tasca de donar a conèixer arreu la Portalada de Ripoll, per a disposar de tot el suport possible a la proposta.

Aquesta exposició va començar la seva itinerància a Girona a la Delegació del govern de la Generalitat de Catalunya i ha continuat a l'espai Provença de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, a Barcelona, al Centre cultural Blanquerna a Madrid, a la Casa de la Generalitat a Perpinyà, al Palau Robert, al Claustre del Monestir de Ripoll, a Tossa de Mar, a Vilafranca de Conflent (França), Igualada, Mollerusa, Elna (França), Calella, Vilanova i la Geltrú, Molins de Rei i ara a Sant Pere de Rodes.

Comentaris

envia el comentari