Castellfollit de la Roca, el poble català d'entre els 10 amb més bones vistes del món

Castellfollit de la Roca | Destino Infinito

La localitat gironina de Castellfollit de la roca és l'única catalana en aquest particular rànquing elaborat per la famosa publicació de viatges i natura, National Geographic.

 

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa que està compost per onze municipis, compta amb aquesta petita localitat situada a sobre d'un cingle basàltic d'uns 40 metres d'altura i un quilòmetre de longitud.

 

National Geographic diu: "Enfilat sobre una espectacular cinglera basàltica, aquest poble català contempla el paisatge circumdant des de més de 50 metres d'altura. El magnífic penya-segat té més d'un quilòmetre de longitud i va ser creat per grans erupcions volcàniques que es van succeir fa milers d'anys".


 

  

 

 

La veritat és que, Castellfollit de la Roca pertanyent a la comarca de la Garrotxa, a la província de Girona, és un dels termes més petits d'Espanya amb menys d'1 km² de superfície, i el segon més petit de Catalunya i el més petit de la província de Girona, valgui la redundància.

Castellfollit de la Roca | Vuela Viajes

 

Com a fet destacable, en aquest poble descansa l'única pedrera de basalt activa que existeix actualment a Espanya. Va iniciar la seva activitat en 1929 encara que hi ha documents escrits de l'any 1887 que ja parlen d'ella.
Comentaris

envia el comentari